Luc Swartebroeckx trekt met Weerbaar Geraardsbergen naar de gemeenteraadsverkiezingen


Geraardsbergen. Weerbaar Geraardsbergen trekt met een burgerlijst naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024, met als doel om ‘participatie, inspraak en zeggenschap’ van de burgers in de gemeenteraad te versterken. ‘Deze burgerlijst van niet politiek gebonden burgers zal met een vernieuwend project voor een beter Geraardsbergen naar de kiezers stappen’, meent voorzitter Luc Swartebroeckx.

Volgens Luc Swartebroeckx stoelt het project van Weerbaar Geraardsbergen op drie pijlers: ‘een duurzame verbetering van de werking van het lokaal bestuur, een vast kader van goede praktijken waaraan alle aspecten van het beleid permanent dienen te worden getoetst en tenslotte een grotendeels door de burgers maakbaar programma’. Volgens de initiatiefnemers vergt een innoverend project ook een innoverende aanpak en werking. ‘De organisatie van Weerbaar Geraardsbergen werd dan ook specifiek ontworpen om enerzijds een maximale wendbaarheid en reactiviteit te kunnen garanderen, kwestie van zo kort mogelijk op de bal te kunnen spelen, en anderzijds om een maximale inspraak, dialoog en wisselwerking met de burgers mogelijk te maken.’

Luc Swartebroeckx is de voorzitter. Ondervoorzitter en penningmeester wordt door Andy Vanbellinghen ingevuld en Patrik Coone wordt secretaris. ‘We zullen ervoor zorgen dat Weerbaar Geraardsbergen er in 2024 sterker dan ooit zal staan onder het motto: Weerbaar Geraardsbergen, in dienst van de mensen! Alle mensen!’
Voor meer info: www.weerbaargeraardsbergen.org

Julien Borremans

X