Fietsers krijgen meer comfort in Kouterweg

Ecologisch gerenoveerd

 

Op de Kouterweg werd tussen de begraafplaats Oosterzele en het achterliggende -veel gebruikte – fietspad een waterdoorlatende half-verharding aangebracht. Goed nieuws voor de fietsers die met deze aanleg meer comfort krijgen. De aanleg gebeurde op een ecologische verantwoorde manier. De realisatie past volledig in de realisatie van de klimaatdoelstellingen van de gemeente Oosterzele.

Met diverse projecten wil men het fietscomfort verbeteren en eigenlijk ook de keuze voor de fiets als vervoersmiddel aanmoedigen. Door corona hebben velen de fiets (her)ontdekt. In veel gemeenten wil men deze positieve fietstendens vasthouden en stimuleren om zoveel mogelijk een fietsreflex te creëren. Belangrijke taak is om de fietspaden nog veiliger en comfortabeler te maken. Een functioneel fietsnetwerk uitbouwen. Een veilige infrastructuur voor fietsers blijft van groot belang. Veilige en comfortabele fietspaden zijn noodzakelijk om mensen te overtuigen de autosleutel in te ruilen voor de fiets. En fietsen heeft tal van voordelen, het is onder andere gezond, milieuvriendelijk.  (mvdv, foto’s ddl)

X