Bestuurder van 172km/h opnieuw betrapt. Deze keer voor rijden onder invloed van verdovende middelen.


Geraardsbergen. Ook het vorige weekend hield de verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde verschillende controles op ons grondgebied. De bestuurder die vorig weekend geflitst werd aan een snelheid van 172km/u liep ook tijdens deze actie tegen de lamp. Deze keer reed hij onder invloed van verdovende middelen.

Bijna één op vijf gecontroleerde chauffeurs  hadden een te zware voet.  Één bestuurder reed aan een snelheid van 93 km/u binnen de bebouwde kom.  Het rijbewijs van deze chauffeur werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.  Van de 58 ademtesten – die werden afgenomen – bliezen twee chauffeurs alarm. Er werden tevens 8 testen ‘Drugs in het verkeer’ afgenomen. Daarvan testen 3 bestuurders positief. Het rijbewijs van al deze chauffeurs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen en de nodige processen-verbaal werden opgesteld.

‘Één bestuurder reed aan een snelheid van 93 km/u binnen de bebouwde kom.’

De bestuurder die vorig weekend geflitst werd aan een snelheid van 172km/u liep ook tijdens deze actie tegen de lamp.  ‘Ditmaal kon de chauffeur wél onderschept worden en gelukkig maar… de snelheidsduivel reed immers onder invloed van verdovende middelen en legde een positieve ‘drugs in het verkeer’-test af! Het hoeft niet gezegd dat dergelijk rijgedrag levensgevaarlijk is voor de bestuurder zelf en andere weggebruikers! Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.  Alle nodige processen-verbaal werden opgemaakt en deze gevaarlijke chauffeur zal zich mogen verantwoorden voor de politierechtban’, laat de verkeerspolitie weten.

Één bromfiets klasse B werd opgelegd voor 30 dagen omdat deze opgedreven was. Dit betekent dat de bestuurder met die bromfiets gedurende 30 dagen niet mag rijden tot deze geregulariseerd is door een erkende hersteller. Een proces-verbaal werd opgesteld.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans