Geen treinverkeer Denderleeuw/ Zottegem/Oostende

Tijdens het eerstkomende weekend van zaterdag 5 en zondag 6 februari worden er op de IC-lijn Oostende – Kortrijk – Brussels Airport/Zaventem door Infrabel verder werken uitgevoerd voor de vernieuwing van de spoorweginfrastructuur. Hierdoor zal men op die beide dagen niet rechtstreeks tussen Zottegem en Brugge/Oostende kunnen reizen en zal er ook tussen Zottegem en Denderleeuw geen treinverkeer mogelijk zijn.

Wat de treinverbinding met of richting kust betreft, adviseert de NMBS om voor het reizen tussen Zottegem en Oostende gebruik te maken van andere mogelijke treinverbindingen (o.a. via Gent Sint-Pieters). Tussen Zottegem en Denderleeuw zullen de treinen in beide richtingen vervangen worden door bussen. Vanuit Zottegem richting Denderleeuw vertrekken deze bussen aan een tijdelijke halte aan de voorzijde van het station (Stationsplein 12) om 5u51, 6u51 en zo verder om het uur tot 21u51. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook tussenstops nabij de treinhaltes in Hillegem, Herzele, Terhagen, Burst, Ede, Haaltert en Welle) bedraagt 58 minuten, dus aankomst in Denderleeuw om 6u49, 7u49 enz. Vanuit Denderleeuw naar Zottegem vertrekken de vervangbussen om 7u01, 8u01 en zo verder om het uur tot 23u01. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 7u59, 8u59 enz. Deze regeling geldt zowel op zaterdag als zondag. Met de vervangbus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.

Wij herinneren eveneens aan een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) in verband met spoorwerken op de lijn Gent – Geraardsbergen, waardoor er zoals tijdens het voorbije weekend ook tijdens het komende weekend van 5 – 6 februari tussen Zottegem en Gent (Sint- Pieters) eveneens geen treinverkeer mogelijk is.