De directeur van De Vlamme mocht vorig jaar de eerste Blauwe Pen van Open VLD Zottegem in ontvangst nemen

Directeur De Vlamme laureaat 1ste Blauwe Pen-award. Sylvie Van Den Driessche op 2 en Danny Cantaert op 3

Open VLD heeft de directeur van wzc De Vlamme Dieter Opdecam verkozen tot laureaat van de eerste Blauwe Pen award waarbij de liberalen een persoon willen huldigen die het voorbije jaar heeft meegeschreven aan een positief verhaal in Zottegem. Sylvie Van Den Driessche uit Sint-Goriks-Oudenhove en Danny Cantaert uit Velzeke (van de Facebookpagina Zottegem je moet het zien om te geloven) vervolledigen het podium.

“Het waren voor Dieter, zijn team en alle residenten van Armonea WZC De Vlamme ook moeilijke tijden het voorbije jaar maar Dieter inspireerde en motiveerde zijn team. Hij ondernam diverse acties voor de residenten en zorgde, dag in dag uit, voor een positieve vibe in het WZC”, motiveert Open VLD gemeenteraadslid Sven Mornie. “Naast directeur is Dieter nog zo veel meer: hij is een luisterend oor voor het zorgteam en de residenten, een ondernemer van hartverwarmende acties binnen het WZC, een vriend voor jong en oud, kortom Dieter is de persoon met het hart op de juiste plaats. Een groot hart dat de kwaliteit van het leven, het wonen en de zorg omarmt in grote en kleine momenten.”

“Dieter Opdecam lanceerde het voorbije jaar bovendien verschillende projecten en hij was de auteur van een schitterend verhaal binnen Armonea WZC De Vlamme: De Portal Plus toestellen onder de residenten maakten het mogelijk om te videochatten, muziek te beluisteren, foto’s te bekijken. Het project “To Good to Go” werd gelanceerd om voedselverspilling tegen te gaan. De realisatie van het “WENSbos” dat uiteindelijk een fantastische groene oase zal vormen naast het WZC. Het fietslabyrinth en de elektrische duo-fiets zorgden voor heel wat plezier onder de residenten. De “Tour d’Armonea” waar ze als WZC de gele en de groene trui in ontvangst mochten nemen deze zomer… Het waren één voor één onvergetelijke momenten in het voorbije jaar 2021.”

“Ik kan nog een tijdje doorgaan met het opsommen van prachtige initiatieven en redenen waarom Dieter Opdecam de terechte winnaar is van de 1ste “Blauwe Pen” award: van verwendagen, uitstapjes naar zee, over pompoenschatting en sinterklaas, naar verjaardagen die een belangrijke rol spelen binnen het WZC. Maar iedereen die aanwezig was op de uitreiking is er de volle 100% van overtuigd dat Dieter Opdecam de juiste persoon is op de juiste plaats. Dat kon ik ook opmaken uit het hartverwarmend applaus dat hij kreeg. In naam van de voorzitter, de fractie en gans de ploeg van Open Vld Zottegem mochten we Dieter Opdecam, vandaag met heel veel plezier onze 1ste “Blauwe Pen” award overhandigen. Blijf in de toekomst verder schrijven aan nog veel meer mooie verhalen binnen Armonea WZC De Vlamme. De “Blauwe Pen” award is jou van harte gegund!”