Damesploeg Voorwaarts Gijzel Oosterzele in 3 de provinciale is een te duchten titelkandidaat

Aan de leiding met een wedstrijd minder gespeeld

Zaterdagavond 5 februari 2022 heeft de damesploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele zijn naam van killer alle eer aan gedaan. Een knap voetballend VGO boekte zijn zevende zege, het blikte Latem B in met 8 – 1. Met een 21 op 24 staan de dames in 3 de provinciale C stevig aan de leiding, gevolgd door Gavere – Asper met 20 punten, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. Net als de dames in tweede provinciale is de damesploeg in 3 C een te duchten titelkandidaat. Het zou ongezien zijn, als beide damesteams de titel zouden vieren.
De gemotiveerde VGO – dames scoorden in reeks 3 C al 40 keer. Ze zetten hun ambities meteen extra kracht bij. De damesploeg in 3 C draait, net als de damesploeg in 2 prov. B,  vlot mee in de absolute top. Er leeft iets in het damesvoetbal in Oosterzele.  Met Mariska Stevens, Isabelle Marechal, Laura De Latte, Evi Ingels, Lies Hofman, Bo Callebaut, Katrien Vander Roost, Schari Van Der Aa, Jinke De Blauwe, Evy Rouckhout, Jolijn Moermans, Lissah Blommaert, Hilde De Brakeleer, Emmy De Wilde, Amelie Herderweirdt, Nancy Poelman, Cré Huyghe, Marthe Goossens en Nathalie Mestdag, heeft de damesploeg in 3 C ronduit een schitterend team met veel offensieve kracht. Een ideale mix van speelsters waarmee het in een match zo goed als alles kan brengen: van spelen uit de omschakeling tot dominant voetbal. Mooi voetbal en zelfverzekerd spel. De VGO – dames voetballen niet alleen met een flair van zelfvertrouwen, er staat een hechte ploeg op het veld.  Men wroet voor mekaar dat het geen naam heeft. De speelsters knokken voor elkaar en de sfeer is uitstekend. De collectieve geest is bepalend voor de huidige stand van zaken. De vier trefwoorden: clubliefde, attitude, samen, goesting, zijn van toepassing. Een groep die samen vecht. Een ploeg met een winnaarsmentaliteit. Inzet, fysieke kracht, voetballend vermogen. Er is een duidelijk spelsysteem aanwezig. De goede groepsgeest is bepalend voor het succes. Het valt op. Op het veld door het vuur gaan voor elkaar. Er zitten ook sterke karakters in de groep. We wijzen graag naar de goede mentaliteit bij VGO – dames. De dames voelen zich thuis bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Ze zijn terechtgekomen bij een familieclub bij uitstek, één héél gezellige club, heel familiair, het wordt één grote familie.  Er vallen een paar zaken op bij de damesploegen: de markante clubliefde, de vriendschapsband die er van meet af aan is, de ambitie om prijzen te pakken. De damesploeg in 3 C gaat de uitdaging aan om de titel te pakken, de ambities durven uitspreken. De VGO dames in 3 de provinciale C demonstreerden zaterdagavond tegen Latem hun efficiëntie met 8 doelpunten. Op zaterdag 12 februari trekken de VGO – dames naar Jago Sint – Amandsberg. (mvdv, foto’s ddl).