BOB-campagne groot succes. 98,1% van de bestuurders blaast negatief.


Geraardsbergen/Lierde. De Winter-BOB-campagne van de politie Geraardsbergen/Lierde, die liep van 03/12/2021 tot 31/01/2022, zit er definitief op. 1471 bestuurders moesten een test afleggen tijdens de duur van de campagne. Ze werden gecontroleerd op het rijden onder invloed! Tijd voor een stand van zaken!

De Winter-BOB-campagne van de politie Geraardsbergen/Lierde zit erop. De politie Geraardsbergen/Lierde voerde 1471 testen uit. Daarvan waren 1443 of 98,1% negatief. Twintig bestuurders bliezen positief (1,4%) en slechts 8 testen gaven alarm aan.

Vergelijken met vorige periodes is moeilijk omdat – gezien de corona – er heel wat minder testen werden afgenomen, geeft de politie mee. ‘Toch geven we mee dat het aantal positieve testen de vorige winterperiode 4,4% bedroeg. Dit betekent dat we het veel beter doen dan vorig jaar, we zien immers een daling met maar liefst 2,5%!’

Als we de resultaten met het provinciaal niveau vergelijken, dan scoort Geraardsbergen erg goed. ‘Het percentage positieve testen voor Oost-Vlaanderen bedraagt immers 2,67%.’

Het einde van Winter BOB betekent uiteraard niet dat er geen alcoholcontroles meer zullen gebeuren. De politie blijft uiteraard verder controleren.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans