Chauffeur reed te snel, testte positief op drugs en had geen rijbewijs bij.


Geraardsbergen/Lierde. In het weekend van 5 en 6 februari hield de politie van Geraardsbergen/Lierde controle op ons grondgebied. Op zondag werden 1384 voertuigen gecontroleerd op snelheid.  84 chauffeurs reden te snel. Een chauffeur reed te snel, testte positief op drugs en had geen rijbewijs bij.

Ook vorig weekend hield de politie van Geraardsbergen/Lierde controle op ons grondgebied. 84 bestuurders hielden zich niet aan de snelheid. Eén ervan reed 118 km/u waar een maximumsnelheid van 70 km/u van toepassing is. Bovendien testte hij positief op drugs en kon geen rijbewijs voorleggen. Zijn voertuig werd voor 12 uren aan de kant gezet. Bovendien kreeg hij een proces verbaal aan zijn broek voor snelheid, drugs in het verkeer en inbreuk op het rijbewijs.

Een andere bestuurder reed eveneens 30 km/u te snel en blies positief. Het rijbewijs van de chauffeur werd voor 15 dagen ingetrokken.
Er werden nog verschillende ademtesten en testen ‘drugs in het verkeer’ afgenomen. Eén bestuurder blies alarm. Zijn rijbewijs werd voor 3 uren ingetrokken.

Tot slot werden nog verschillende onmiddellijke inningen en processen-verbaal opgesteld voor o.a. verlopen keuring, gsm-gebruik achter het stuur, inbreuken op de inschrijving, gordeldracht…

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans