Gents softwarebedrijf plant 3000 bomen in Brakel

Zaterdag ll. heeft een Gents softwarebedrijf een bos aangeplant in Brakel als cadeautje voor de klanten. Het Gentse softwarebedrijf Factry besliste eind vorig jaar om haar klanten een origineel eindejaarscadeau aan te bieden. In de plaats van een klassieke fles wijn, plant het in Brakel een bos aan van een kleine hectare. Vorige zaterdag gingen zo op één dag zo’n 3.000 bomen de grond in.

Vlaanderen is al jaren een van de minst beboste regio’s in Europa en daarom besloot Factry om het heft in eigen handen te nemen. Door een bos aan te planten, wil het bedrijf een bescheiden bijdrage doen in de strijd tegen klimaatopwarming. Elke klant wereldwijd profiteert mee, luidt de redenering.

De 3.000 bomen worden geplant op het braakliggend terrein aan de Hutte in Brakel. Het volledige Factry-team helpt mee en eens volgroeid, zal het aangeplante bos goed zijn voor een CO2-opname van naar schatting 6 ton per jaar. Tegelijk bevordert het de biodiversiteit in de omgeving.

Deze “Onze boomplantactie is niet alleen een manier om een steentje bij te dragen tegen klimaatopwarming. Het is ook de ideale teambuildingactiviteit na twee jaar van vooral online meetings en afstandswerken”, zegt CEO Jeroen Coussement. “Zelfs op een zaterdag tekende iedereen present.”

Bedrijven in de procesindustrie gebruiken Factry’s software om hun productieprocessen te monitoren en analyseren, maar ook om hun energieverbruik te verminderen. Hun software kan bovendien volledig op afstand worden uitgerold, zonder één airmile of een gram CO2-uitstoot.

Brakels schepen voor milieu Peter Vanderstuyf kan het initiatief alleen maar toejuichen.