©Sophie Richez - Carnaval Ninove

Carnaval Ninove gaat door: beperkt feestje op carnavalszondag

Zondag 6 maart wordt de omgeving van het oud stadhuis omgedoopt tot carnavalsfeestzone. Carnavalsradio Enkaavee en een aantal dj’s spelen van 11.11 uur tot 2.11 uur carnavalsmuziek op het balkon van het oud stadhuis.

Carnavalsfeestzone aan oud stadhuis op carnavalszondag

Nu de coronacijfers de goeie weg op gaan, wil de stad de carnavalisten toch de kans geven om hun feest van het jaar nog een beetje te kunnen vieren. Daarom wordt de omgeving van het oud stadhuis op zondag 6 maart omgetoverd tot carnavalsfeestzone, waar carnavalsradio ENKAAVEE samen met een aantal dj’s carnavalsplaatsjes zal draaien van 11.11 uur tot 2.11 uur.

Burgemeester Tania De Jonge: “Nu de coronabarometer overschakelt naar code oranje kan er tijdens het carnavalsweekend meer dan vorig jaar, toen we nog in lockdown zaten. Toch worden we worden nog steeds geconfronteerd met een pandemie, en is het onze taak om te zorgen dat bijeenkomsten zo veilig mogelijk kunnen verlopen. We kregen indicaties dat veel mensen van plan zijn om op carnavalszondag af te zakken naar de stad en de cafés. Zonder buitenevenement is de kans groot dat de cafés die toeloop niet kunnen beheersen, zeker als de maatregelen van code oranje nog van kracht zijn. Daarom besliste de veiligheidscel en het college om toch een feestzone in te richten aan het oud stadhuis.”

Een tevreden schepen voor feestelijkheden Marc Torrekens vult aan: “Ik ben zeer blij dat we de carnavalisten toch nog een feestdag kunnen gunnen. Het zal niet hetzelfde zijn als andere jaren, maar het is toch al heel wat meer dan vorig jaar, toen er helemaal niets kon. Toch één dag kunnen vieren aan het prachtig versierde oud stadhuis, menig carnavalshart zal hier een sprongetje van maken ”

CST-controle via bandjessysteem

De feestzone aan het oud stadhuis zal worden afgesloten, er komen drie gecontroleerde ingangen (aan oud stadhuis / Langemuntstraat, aan delicatessenzaak Vernaillen in de Beverstraat en aan juweliers Nachtergaele aan het Oudstrijdsplein). In deze afgebakende zone zal er bij code oranje gewerkt worden met een bandjessysteem voor de Covid Safe Ticket-controle. De bandjes zijn op zondag 6 maart tussen 9 uur en middernacht op te halen in het tentje aan babyspeciaalzaak Jill en Jack (hoek Centrumlaan / Burchtstraat), op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket. De bandjes zijn ook geldig in de cafés. In de cafés zelf zullen de coronamaatregelen die op dat moment nog van toepassing zijn, ook moeten worden nageleefd.

Voor de bewoners van de feestzone worden er doorgangskaartjes voorzien.

Beperkingen carnavalsweekend

Er blijven sowieso wel nog een aantal beperkingen van toepassing van 4 tot 8 maart:

  1. er mag geen muziek van welke aard ook gemaakt mag worden op openbaar domein en op de terrassen, met uitzondering van de muziek van de foorkramers op de kermis en in de feestzone
  2. karretjes en dergelijke worden thuisgelaten
  1. vuurtjes, barbecues en gasbranders zijn niet toegestaan
  2. alcoholverkoop aan foorkramen is verboden

 

Verkleden is wel toegestaan!

 

Verkeer

De feestzone aan het oud stadhuis is de enige feestzone in de stad. Uiteraard zijn er buiten deze zone ook nog cafés open. Behalve aan de feestzone, op en rond de kermis en in de Burchtstraat, blijft doorgaand verkeer in de stad mogelijk.