Veiliger schoolomgeving te Deftinge en Hemelveerdegem.

Vandaag maakte de gemeente Lierde de schoolomgeving aan de Vrije Basisschool Sint-Vincent te Deftinge en de gemeentelijke Kleuterschool ’t Kapoentje te Hemelveerdegem een heel stuk veiliger.

Om de chauffeurs attenter te maken dat ze een schoolzone naderen werd  in Thermoplast het woord “schoolzone” en “school” aangebracht respectievelijk ter hoogte van de Vrije basisschool te Deftinge en van kleuterschool ’t Kapoentje te Hemelveerdegem.

Ook kregen de zebrapaden aan de Basisschool te Deftinge een opfrisbeurt. Aangezien de refter van deze school zich aan de overkant van de school bevindt worden deze zebrapaden dus veelvuldig gebruikt door de scholieren en moeten ze dus ten allen tijde goed zichtbaar zijn.

“Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. De subsidie bedraagt 50% van de uitgaven met een maximum van 25.000 euro (incl. btw). De projectkost is geraamd op 3.872 euro incl. btw.” gaf Schepen van mobiliteit en verkeer Katlijne Scheirlinckx ons nog als bijkomende info mee.

Wegmarkering op de Paepmunte aan kleuterschool ’t Kapoentje te Hemelveerdegem.
Nieuwe wegmarkering op de Kerkstraat naar Vrije Basisschool Sint Vincent toe te Deftinge. En Schepen van mobiliteit en verkeer, Katelijne Scheirlinckx zag dat het goed was.