Oosterzele krijgt subsidies om fietssnelweg te onderhouden

Om de fietssnelweg naast de spoorlijn Gent – Geraardsbergen (F417) te onderhouden, ontvangt de gemeente Oosterzele weer een mooie subsidie van de Provincie Oost-Vlaanderen. De gemeente zet ook stappen om het geplande traject van de fietssnelweg verder te realiseren zodat die Zottegem met Gent kan verbinden.

De gemeente onderhoudt de fietssnelweg tussen Balegem en Moortsele door die ijsvrij te houden in de winter, het groen tijdig te snoeien, de rijbaan tweemaal per jaar proper te maken en ervoor te zorgen dat de wegmarkeringen en de signalisatie in orde zijn. Externe partners bieden daarbij ondersteuning. Ook dit jaar krijgt de gemeente daarvoor subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen. Die bedraagt 4 215,20 euro of 800 euro per kilometer.

Ondertussen ligt in Oosterzele 5,2 km aan fietssnelweg. De gemeente heeft dat gerealiseerd in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen. Vele fietsers en wandelaars hebben al het gemak en comfort van die vlotte verbinding tussen Balegem en Moortsele ontdekt.
Het is uiteindelijk de bedoeling om Zottegem met Gent te verbinden met de fietssnelweg F417. Momenteel zijn er nog enkele schakels in Oosterzele die in dat traject ontbreken. Maar de gemeente zet daar verder op in, met de verbinding tussen het station van Scheldewindeke en Balegem (Houte) als prioriteit.