Archiefbeeld

Storm Eunice doet dak van AZ Oudenaarde waaien

Een deel van het dak van het Oudenaardse ziekenhuis heeft storm Eunice niet overleefd. In de loop van de namiddag begaf het dak het onder de felle rukwinden, en het moet nu verstevigd worden met zandzakken. Het ziekenhuis vraagt om thuis te blijven en consultaties te herplannen.

De spoedafdeling van het ziekehuis blijft wel operationeel, net zoals de huisartsenwachtpost. Bezoekers en patiënten die op consultatie komen kunnen niet ontvangen worden. “De politiediensten hebben een veiligheidsperimeter ingesteld rond het ziekenhuis”, vertelt directeur van AZ Oudenaarde Ann De Maere. “Vermijd dus de omgeving van het ziekenhuis. Enkel voor wie dringende zorgen nodig heeft, blijft het ziekenhuis toegankelijk.”

De brandweerzone Vlaamse Ardennen verstevigt het dak momenteel met zandzakken, in samenwerking met de lokale besturen.

Wie tijdens dit noodweer brandweerbijstand nodig heeft, meldt dit best via www.bvlar.be/stormschade. Meldingen die via het formulier ingediend worden, kunnen op die manier het efficiëntst opgevolgd worden. De hulpdiensten roepen op om alles dat weg kan waaien, vast te maken. Ook roepen ze op om zo veel mogelijk binnen te blijven.

X