Inhoud en gezelligheid op gespreksavond N-VA Oosterzele

Met Kamerlid Sander Loones

Afgelopen vrijdagavond nodigde N-VA Oosterzele het Kamerlid Sander Loones uit in Oosterzele. De West-Vlaming kwam er spreken over het institutionele verhaal van de partij. Naast het inhoudelijke gedeelte was er in GC De Kluize ook plaats voor veel gezelligheid. “Het institutionele als thema lijkt voor velen iets technisch en ver van het bed. Toch is het de basis van alles”, zegt lokaal N-VA-voorzitter Simon Lejeune in zijn inleiding. “Hoe een land zich organiseert, bepaalt hoe dat land functioneert of in het geval van België hoe het niet functioneert. Het communautaire zit vervat in álles en dus moeten we het hierover hebben.”

Op de eerste avond in corona-code oranje kwam N-VA-Kamerlid Sander Loones afgezakt naar Oosterzele. In een gezellige setting sprak hij over de ‘Barsten in België’ en het alternatief dat de N-VA hier tegenover zet. “De N-VA is nog steeds de enige partij die een echt werkbaar alternatief heeft uitgewerkt”, zegt lokaal N-VA-voorzitter Lejeune. “En eigenlijk is het actueler dan ooit. Als je kijkt naar de grote dossiers die vandaag de politieke agenda bepalen: de aanpak van de coronacrisis, het energievraagstuk, de arbeidsdeal, dan stelt iedereen dat dit land niet meer werkt”, zegt Lejeune.

Na de sterke uiteenzetting van Kamerlid Sander Loones en enkele vragen uit het publiek werd gezellig nagekaart bij een goed glas. Eind vorig jaar nodigde de lokale N-VA-afdeling Vlaams minister en streekgenoot Matthias Diependaele uit in het ‘N-VA herfstcafé’. In het voorjaar plant N-VA Oosterzele ook nog een ‘N-VA-lentecafé’.