Eunice zorgt voor veel schade in Vlaamse Ardennen

De aangekondigde storm Eunice zorgde voor veel schade in de onze Vlaamse Ardennen. De brandweerzone Vlaamse Ardennen laat weten een “ongezien aantal manschappen” te hebben ingezet om ons burgers zo snel mogelijk te helpen.

“Gisteren, 19 februari, kwam onze teller op iets meer dan 1000 interventies te staan”, klonk het vanmiddag vanuit Brandweerzone Vlaamse Ardennen. “Momenteel lopen er nog steeds interventies binnen, maar we krijgen steeds meer grip op de situatie. Desalniettemin dient er nog heel wat werk te worden uitgevoerd. Zwaartepunten bevonden zich in Brakel (± 100 interventies), Kruisem (± 100), Herzele (± 100), Oudenaarde (± 200), Ronse (± 150) en Zottegem (± 150). De Brandweerzone Vlaamse Ardennen concentreert zich momenteel enkel op gevaarlijke situaties. We vragen aan de bevolking om ons niet te contacteren voor volgende interventies:

  • Weggewaaide dakpannen
  • Terugleggen van dakpannen
  • Weggewaaide constructies op privéterrein
  • Omgewaaide bomen op privéterrein

We vragen hiervoor, en voor andere kleine klussen, een vakman te contacteren. Stel je steeds volgende vragen:

  • Kan ik het zelf doen?
  • Is het een gevaarlijke situatie voor mij of anderen?
  • Kan een vakman het probleem verhelpen?

We danken iedereen voor de zelfredzaamheid, zo kunnen we op een adequate manier de lopende interventies sneller afwerken. BVLAR staat evenwel paraat om het openbaar domein veilig te houden. Zo kunnen we gecontacteerd worden voor onder andere:

  • Dakpannen die dreigen te vallen op het openbare weg
  • Versperringen van de openbare weg
  • Gevaarlijke situatie ten gevolgen van de storm

Deze interventies kunnen het best gemeld worden via ons e-formulier: https://bvlar.be/stormschade/. Zonecommandant majoor De Vijlder wenst eveneens van de gelegenheid gebruik te maken om alle manschappen van de brandweerzone te bedanken die zich nu al 3 dagen onvermoeid inzetten om de ravage van deze storm te verhelpen. Ook een dank aan alle technische diensten van de gemeenten, ambtenaren noodplanning, burgemeesters, aannemers en andere om de situatie mee onder controle te krijgen. Hij apprecieert ten zeerste de enorme steun van de burgers voor het werk van de brandweer via onder andere sociale media. Eveneens een gewaardeerde dank om geduld op te brengen en zoveel mogelijk de zelfredzaamheid ter harte te nemen in deze uitzonderlijke omstandigheden.

X