Campagne 2022 van Broederlijk delen

De 25% revolutie

In groot Oosterzele verschenen op verschillende plaatsen stempels met De 25% revolutie , dit is de aankondiging van de campagne 2022 van Broederlijk delen

Brussel, 1 maart 2022 – De voorbije dagen verschenen er op verschillende plekken in Vlaanderen en Brussel krijttekeningen met de slogan ‘De 25%-revolutie start nu’. Heeft u ze ook gezien? Met deze opmerkelijke straatacties lanceert Broederlijk Delen haar jaarlijkse vastencampagne. Deze gaat morgen officieel van start.

De 25%-revolutie
Broederlijk Delen voert het derde jaar op rij haar campagne Delen doet goed, ook met het Zuiden. Dit jaar roept de organisatie daarbij op tot de 25%-revolutie, waarmee ze de positieve kracht van de minderheid wil benadrukken.“Onderzoek heeft aangetoond dat een kwart van de bevolking volstaat om verandering in de samenleving te realiseren. Daarom roept Broederlijk Delen op tot de 25%-revolutie. Want 25% is genoeg om het 100% anders te doen”, zegt Lieve Herijgers, directeur van Broederlijk Delen.

Krijtacties in Vlaanderen en Brussel
Ruim honderd vrijwilligers hebben de afgelopen dagen de krijtslogan ‘De 25%-revolutie start nu’ aangebracht op marktpleinen, speelplaatsen en wandelpaden. Ze gingen daarbij in gesprek met passanten en nodigden hen uit om aan te sluiten bij onze beweging. Want de 25%-revolutie is van iedereen.

Tijd om het tij te keren
De planeet biedt genoeg voor huidige en toekomstige generaties om goed te kunnen leven. En toch blijft de ongelijkheid toenemen en dreigt de klimaatopwarming onomkeerbaar te worden. Door te delen en herverdelen kunnen we het evenwicht herstellen. We moeten niet alleen macht en welvaart herverdelen, ook de verdeling van de ecologische voetafdruk moet eerlijker, zodat iedereen kan genieten van een eerlijk aandeel grondstoffen. Ook onze kinderen en kleinkinderen.

“Met de 25%-revolutie wil Broederlijk Delen meebouwen aan het draagvlak, zodat beleidsmakers de noodzakelijke maatregelen nemen om de klimaatcrisis en de groeiende ongelijkheid aan te pakken. Wat nodig is, is een beleid dat duurzaamheid tot de logische keuze maakt”, zegt Katelijne Suetens, beleidsmedewerker bij Broederlijk Delen.

(bron Broederlijk delen)