Damesploeg Voorwaarts Gijzel Oosterzele scoort al 106 doelpunten

Nog één horde voor kampioenstitel

De dames van Voorwaarts Gijzel Oosterzele waren in hun jongste wedstrijden op woensdag 2 en vrijdag 4 maart meer dan een klasse te sterk tegen FC Kluisbergen ( 0 – 9) en K.Olsene Sportief (0 – 5). Na 13 wedstijden scoorden de kwieke dames al 106 doelpunten. Het VGO – team in 2 de provinciale B maakt propaganda voor het damesvoetbal. En dat is zelfs nog zacht uitgedrukt, wat de dames in Kluisbergen en in Olsene etaleerden was alweer straf. De manier waarop de dames al een gans seizoen zich naar 39 op 39 punten voetbalde, is ronduit verbluffend.
Mooi om zien, die hoge pressing, knappe combinaties, technische hoogstandjes. En met verbetenheid ook! Vol geloof in eigen kunnen. Elke wedstrijd opnieuw. Met hart en ziel de wedstrijd aangaan. De zaakjes elke keer netjes op orde. Een genot om naar te kijken. We vermelden graag alle dames, kilometervreters. Mentaal, tactisch, fysiek en qua discipline top.
Niets maakt de coaches gelukkiger dan de vaststelling dat de trainingsarbeid vruchten afwerpt. Er wordt hard gewerkt. De speelsters zijn bijzonder receptief. De VGO – dames verdienen felicitaties hoe ze door de competitie razen:  13 zeges, 106 goals, amper twee goals geïncasseerd, de beste verdediging, de beste aanval, uiteraard goed voor de leidersplaats. Mooi toch! Dit VGO heeft een ideale mix van speelsters waarmee het in één match bijna alles kan brengen: van spelen uit de omschakeling tot dominant zijn. De machine loopt vanaf match 1 gesmeerd. We wijzen graag naar de groepsmentaliteit bij de VGO – dames. Het is een belangrijk onderdeel van de succesformule. Voor mekaar wroeten dat het soms geen naam heeft. Er lopen daar simpelweg geen dames rond die denken dat ze meer zijn dan een ander en dus het vuile werk niet hoeven op te knappen. Integendeel. Dat soort gedrag maakt dat VGO een sterk blok vormt. VGO schrijft geschiedenis. Nog één horde te nemen (één wedstrijd winnen of gelijkspelen) en de kampioenstitel is binnen. Met wedstrijden tegen zwakke ‘zusjes’ VC Nazareth – Eke, Eendracht Elene – Grotenberge en Red Star Ladies Denderhoutem mag men nu al concluderen dat de VGO dames in 2 de provinciale B de verdiende kampioen zijn.
Bedankt dames, magnifique. (mvdv, foto’d ddl)
X