Hulpactie voor Oekraïense burgers door Oekraïense in het Brakelse Elst

In het Brakelse Elst wonen de  Oekraïense Aleksandra met haar Poolse vriend in de Geutelingenstraat nr. 9a. Haar moeder Maryna is ook in Elst en haar Geraardsbergse vriendin Sharon Stadeus troffen we ook in de woning aan. Door de oorlog is buitenlandse hulp meer dan nodig om het hoofd te kunnen bieden aan de Russische agressors.

Aleksandra is in Oekraïne afkomstig uit de stad Chernovtsy die gelegen is het zuidwesten. In dit gebied zijn blijkbaar nog geen Russen maar de spanning is te snijden. De stad ligt niet zover van de Roemeense grens waar Belgische militairen aanwezig zijn. (Navo-opdracht)

 

De grootste noden zijn medicijnen, pampers, kledij, conserven en hygiëneproducten vertelt Aleksandra.  Wij hebben contacten in het grensgebied  om al onze verzamelde spullen naar ginder te brengen.

“Onze woning zit behoorlijk vol en mijn vriend die actief is in de bouwsector gaat her en der spullen ophalen.  We ordenen alles een beetje  vooraleer we alles naar ginder transporteren. We hopen uiteraard dat ons thuisland stand kan houden in deze moeilijke periode.”

Men kan contact opnemen via:  Profihaus10@gmail.com  of https://www.facebook.com/alexandra.zubak