Help Natuurpunt Oosterzele met paddenoverzet

Zondag 13 maart, Hoek ter Hulst

Op zondag 13 maart om 9 u 30 ben je welkom aan Hoek ter Hulst 35 in Oosterzele om deel te nemen aan de ‘paddenoverzet’. Een leuke activiteit voor gans het gezin. Met paddenoverzet-acties helpt Natuurpunt de amfibieën een pootje om hun geboortepoel veilig te bereiken. Ook in Oosterzele zijn er een aantal gevaarlijke oversteekplaatsen waar men met een overzet de dieren veilig naar de overkant brengt. Tijdens de activiteit help je padden, kikkers, salamanders te verzamelen en over te brengen naar de poel. Een mooi initiatief van Natuurpunt Oosterzele.
Gidsen leren je de diertjes herkennen en informeren je over het belang van deze dieren en wat ze nodig hebben om te overleven. De amfibieën ontwaken nu uit hun winterslaap. Ze trekken massaal naar beken en poelen om zich voort te planten. Tijdens hun tocht moeten ze vaak een straat of een weg oversteken met groot risico om overreden te worden.
Je kan helpen. Interesse? Inschrijven is verplicht via info@natuurpunt.be. Let wel, de parkeermogelijkheden in Hoek ter Hulst zijn beperkt. Je komt best per fiets of te voet. Wie toch met de wagen komt parkeert het best  in de Bakkerstraat. Tip: zorg voor voldoende warme kleren, het kan nog fris zijn. Er wordt afgesloten met een ontbijt (verse koffiekoek met warme choco of koffie). Deelnemen kost 3 euro p.p., kinderen tot 12 jaar betalen 2 euro p.p. (mvdv, foto’s ddl)