Brandweer Sint-Lievens-Houtem moet eigen huldiging verlaten wegens dringende oproep

Op zondag 13 maart werd het plaatselijk brandweerteam door het gemeentebestuur van Sint-Lievens-Houtem bedankt voor hun inzet tijdens de voorbije stormen. De receptie werd abrupt afgebroken omdat de brandweerlieden een oproep kregen voor een interventie. 

“We mogen als Houtemnaren al bijna 40 jaar rekenen op onze brandweermannen in Letterhoutem, tot 2015 als voorpost van brandweer Zottegem, daarna als autonome post”, licht burgemeester Tim De Knyf (NH) toe. “De toekomst ziet er goed uit, verschillende nieuwe kandidaten hebben zich terug aangeboden en de brandweerzoneraad heeft plannen voor een grondige renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van de kazerne op de Keiberg in Letterhoutem.”

“‘Onze brandweerlieden staan 24 op 24 uur beschikbaar voor de burger. Ik heb de voorbije jaren mogen zien en ervaren wat zij betekenen voor de veiligheid en het welzijn van onze inwoners! De voorbije weken zijn ze, ten gevolge van de zware stromen, dagen aan een stuk, van ’s morgens tot ’s avonds, in de weer geweest en hebben ze bergen werk verzet. Ze hebben tientallen gezinnen geholpen in moeilijke omstandigheden. Onze brandweervrijwilligers zijn echte helden, we zijn hen dankbaar voor wat ze voor de gemeente doen en daarom willen we hen vandaag hiervoor huldigen”

De plaatselijke brandweer ontving van het gemeentebestuur een cadeaubon van 250 euro voor de aankoop van ontspanningsmateriaal voor de nieuwe kazerne.

X