Zaak Beauprez: Stefaan P. blijft aangehouden, Sandra V.d. W. komt voorlopig vrij


Oudenaarde/Grimminge. Het beroep voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling voor vervroegde vrijlating is voor Stefaan P. verworpen. De uitbater van Beauprez Service Residenties blijft aangehouden. Sandra V.d. W komt voorlopig onder voorwaarden op vrije voeten.
Dinsdag 8 februari besliste de raadkamer om de aanhouding van de uitbaters van Beauprez Service Residenties uit Grimminge met een maand te verlengen. Het koppel wordt beschuldigd van onder meer schuldig verzuim, huisjesmelkerij, verwaarlozing en het niet verlenen van de juiste zorg. Zowel de advocaten van Stefaan P. als van Sandra V.d. W. gingen in beroep tegen de verlengde aanhouding door de raadkamer. Het beroep kwam donderdag 17 februari in de Kamer van Inbeschuldigingstelling voor. Het beroep werd toen verworpen. Intussen zijn de kansen voor Sandra V.d. W. gekeerd. Als het parket geen geen klacht neerlegt, is de echtgenote van de uitbater morgen vrij. Stefaan P. blijft aangehouden zolang het onderzoek loopt.
Julien Borremans