Meer dan 10.000 interventies, sterke stijging cybercrime en veel pv’s ‘gsm achter het stuur’


Geraardsbergen/Lierde. Uit het jaarverslag van de politie Geraardsbergen/Lierde blijkt dat de interventieploegen 10.201 keer werden opgeroepen en een gemiddelde interventie ca. 50 minuten duurde. Aan het onthaal werden meer dan 1300 pv’s opgesteld en ook de buurtpolitie zat niet stil. Zij deden meer dan 2800 adreswijzigingen en leverden 364 keer bijstand aan deurwaarders.

Dat politie Geraardsbergen/Lierde ook in 2021 sterk inzette op verkeersveiligheid wordt duidelijk als je kijkt naar de resultaten van de dienst verkeer. Er werden 3491 ademtesten afgenomen (4% positief/alarm) en 140.805 voertuigen werden op snelheid gecontroleerd. 168 chauffeurs vlogen op de bon omdat ze de gsm gebruikten achter het stuur.

Ten slotte was 2021 ook voor de recherche en de dienst Jeugd&Gezin een jaar waarin hard werd gewerkt. Meer dan 70 pv’s inzake drugs en bijna 200 pv’s voor allerlei soorten diefstal stelde men op. Criminaliteit op het internet blijft toenemen als je ziet dat maar liefst 277 pv’s voor cybercrime werden opgemaakt. Met 218 dossiers voor verontrustende opvoedingssituaties en 123 pv’s voor intra familiaal geweld, had de dienst Jeugd&Gezin eveneens meer dan de handen vol in 2021!

Blik op 2022
Ook in 2022 heeft politie Geraardsbergen/Lierde grootse plannen.  “Met de nieuwe inrichting van ons onthaal, een nieuwe telefooncentrale en de uitvoering van klimatisatiewerken om de warmte in ons gebouw tijdens de zomermaanden tegen te gaan, focussen we op vlotter en aangenamer werken. Verder willen we nóg meer informatie gestuurd en online gaan werken. Zo stappen we mee in het FOCUS-project van politie Antwerpen, voorzien we voor elke medewerker een eigen tablet of smartphone en krijgt ons huidig online werksysteem een upgrade. Tot slot voorzien we een eigen rekruteringscampagne om jong en gemotiveerd talent aan te trekken. Met dit alles willen we meer dan ooit het beste korps van België worden!” aldus korpschef Patrice De Mets.

Voor meer info: Jaarverslag

X