Gemeente Herzele lanceert eigen feestbier en feestlied

Ter gelegenheid van het 1050-jarige bestaan lanceerde gemeente Herzele op zondag 27 maart een eigen feestbier en feestlied. Voor het feestbier bundelden twee lokale brouwerijen hun “knowhow” om tot een uniek recept te komen dat ‘the best of both worlds’ biedt. De uitkomst is een heerlijk licht bier met een alcoholpercentage van 5%. “De ‘Gouden Keper’ is een fantastische mix van het vakmanschap van brouwerijen De Ryck en Van Den Bossche. Als familiebedrijven vormen ze een deel van de geschiedenis van Herzele, die dus in 2022 al 1050 jaar wordt geschreven,” aldus Heidi Knop, schepen van cultuur en lokale economie.

De naam ‘Gouden Keper’ werd bedacht door Jan Van der Biest, inwoner van Herzele. In september 2011 startte de zoektocht naar een naam voor het feestbier via een wedstrijd. Heel wat inwoners deden mee. Op basis van originaliteit, kwaliteit en bruikbaarheid werd een winnaar gekozen. ‘Gouden Keper’ verwijst naar het wapenschild van Herzele. “De kenmerkende, driehoekige gele band is ook gekend als gouden keper”, verduidelijkt Benjamin Rogiers, schepen van feestelijkheden. De ‘Gouden Keper’ is te koop in de shops van brouwerij De Ryck en Van Den Bossche.

Naast het feestbier is er nu ook een eigen Herzeels feestlied ‘Hier bij ons’, gemaakt en gezongen voor en door Herzelenaren. Dit lied is via streamingdiensten te beluisteren, maar de eerste bedoeling is om het samen te zingen. Het feestlied zal dan ook alvast een plaats krijgen tijdens de 11 juli-viering op zaterdag 9 juli aan de burcht. Want samen zingen is fijn en brengt mensen dichter bij elkaar. Inoefenen kan ondertussen onder de douche, in de auto of waar en wanneer dan ook.

Het eerste muzieknummer voor Herzele is dus een feit, en wie weet is dit het begin van een meer uitgebreid Herzeels repertoire.

 

X