Beleef(de)Anker schenkt 1.168 euro aan slachtoffers oorlog in Oekraïne

Hartverwarmende actie

Het buurtcomité van den Anker had op de reünie in de Ankerkerk op zondag 27 maart meer volk verwacht.

‘We zijn teleurgesteld in de opkomst. Zo kennen we de buurtbewoners niet. Zijn de mensen het misschien gewoon geworden om in hun “kot” te blijven?, of keken ze op TV naar de wielerklassieker Gent – Wevelgem?’, klinkt het wat mistroostig bij de kopstukken van het Ankercomité. Na de vermaledijde coronaperiode en na twee jaar ‘blijf in uw kot’ begreep het comité de lage opkomst niet zo goed. De bewoners van de wijk hadden inderdaad een lange tijd mekaar niet gezien. Het comité was wel in zijn nopjes dat het eindelijk zijn buurtwerking kon opstarten.

Het comité houdt eraan de ongeveer 80 deelnemers op de reünie hartelijk te danken, ze toonden een groot hart voor de slachtoffers van Oekraïne. Het werd een zeer gezellige namiddag in de Ankerkerk, de gezellige haven van de wijkbewoners. Het comité had er alweer iets bijzonders van gemaakt, je kon ook dit keer gezellig bijpraten bij lekkere dranken, koffie, taart, iets hartigs’. Heel verzorgd. Wie wou kon ook deelnemen aan gezelschapsspelen. ‘Toch was er  wat ontgoocheling over de lage opkomst, we hadden echt meer respons verwacht’, klinkt het. ‘

Belangrijk is dat we toch 524,37 euro winst maakten die integraal bestemd is voor ’12-12 Oekraïne’. Zoals beloofd verdubbelt Beleef(de) Anker dit bedrag. Van enkele gulle schenkers mochten we 119,50 euro ontvangen, zodat we uiteindelijk 1.168,24 euro kunnen overmaken aan het consortium 1212’, geeft het buurtcomité nog mee. Bij de deelnemers was de empathie voor Oekraïne groot. We eindigen positief, de kopstukken van ‘Beleef(de)Anker’ zetten een hartverwarmende actie op voor Oekraïne 1212, en lieten zich nog maar eens van hun mooiste kant zien. De solidariteit is groot. (mvdv, foto’s DDL).