Ronde-passages in Zottegem: dames tweemaal, heren één keer

Met die dag de Ronde van Vlaanderen als hét wielermonument op het programma wordt zondag 3 april voor de wielerliefhebbers ongetwijfeld een sportieve hoogdag. De 106de mannen-editie van deze wielerklassieker start om 10 uur in Antwerpen en is 272 km lang, met onderweg ook 18 hellingen en 7 kasseistroken. De 19de Ronde voor dames, met 11 hellingen en 6 kasseistroken over een afstand van 158 km, vertrekt om 13u25 vanuit Oudenaarde, waar beide wedstrijden ook hun ontknoping zullen krijgen.

In Zottegem hebben de wielerliefhebbers drie Ronde-passages om naar uit te kijken:

  • Volgens het gemiddelde uurschema is er eerst de doortocht van de mannen-elite tussen 12u30 en 12u50. Met al 95 km in de benen, komende van Herzele (Hoogstraat) en op weg naar Zwalm (Hundelgemsebaan), zullen zij over de volgende Zottegemse wegen rijden: Leenstraat, Grotstraat, Grotenbergestraat, Broeder Mareslaan, Godveerdegemstraat, L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Heldenlaan, D. Van Den Bosschestraat, Bruggenhoek, Elenestraat, Baron Ides della Failleplein, Lippenhovestraat, Beugelstraat, Romeins Plein, Paddestraat, Ruddershovestraat en Provinciebaan.
  • Na al bijna 40 km koers zullen de vrouwen-elite ongeveer twee uur later, rond 14u30, hun opwachting maken en dezelfde voornoemde route volgen. Voor de dames wordt dit dan echter al hun tweede passage op Zottegems grondgebied want zij zullen eerder in de wedstrijd tussen 13u50 en 14 uur ook al eens door Strijpen en Erwetegem rijden, komende van Zwalm (Zottegemsesteenweg) via de Rijkestraat, Strijpenplein, Sint-Andriessteenweg, Meire, Meerlaan, Erwetegemstraat, Kloosterstraat, Smissenhoek, Gaverland en Luiveld naar Herzele (Assestraat).
  • Volledigheidshalve vermelden we nog dat de hele Rondekaravaan later in de wedstrijd(en) ook aan de rand van het grondgebied Sint-Maria-Oudenhove langskomt, na de beklimming van de Berendries en verder via de Kasteeldreef op weg naar Nederbrakel. Daar zijn de doortochten als volgt voorzien: mannen-elite omstreeks 14u30 en vrouwen-elite rond 15u45. In een volgend NUUS-artikel zullen wij een overzicht geven van de speciale verkeersmaatregelen die op zondag 3 april genomen worden naar aanleiding van dit wielergebeuren alsook met het oog op de doortochten van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen daags tevoren..

X