Sandra V.d. W. onder voorwaarden vrij


Grimminge. Sandra V.d. W., de partner van de aangehouden uitbater van Beauprez Service Residenties Stefaan Premereur, kwam gisteren dan toch vrij onder voorwaarden. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent beslist. Sinds de aanhouding op donderdag 3 februari zat het koppel uit Grimminge in voorhechtenis.

Op donderdag 3 februari 2022 zijn de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen samen met de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde en de sociale inspectiediensten binnengevallen in de twee vestigingen met als doel onder andere na te gaan op welke manier de inwoners verzorgd werden en of  de voorwaarden van de vergunning alsook de algemene tewerkstellingsregels werden nageleefd.

De uitbater en zijn vrouw worden onder andere beschuldigd van illegale uitbating van een zorginstelling, schuldig verzuim en huisjesmelkerij.

Julien Borremans