Zottegem houdt wegen vrij voor Ronde(s) van Vlaanderen

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) hebben wij beschreven via welke wegen zowel de dames-elite als de heren-eliterenners naar aanleiding van de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen komende zondag 3 april het Zottegemse grondgebied zullen doorkruisen. Met het oog op een veilig verloop van deze doortochten zullen die dag langsheen dat parcours en in sommige aanliggende straten volgende tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden:

  • Parkeerverbod van 9u30 tot 15u30: Leenstraat (vanaf grondgebied Herzele tot Gentsesteenweg), Grotstraat, Grotenbergestraat, Broeder Mareslaan, Godveerdegemstraat (tussen Broeder Mareslaan en spoorwegbrug), L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Heldenlaan (kant stadhuis), D. Van Den Bosschestraat, Baron I. della Failleplein, Kouterstraat (tussen Molenbeekstraat en Baron Boudewijnstraat/Lippenhovestraat), Lippenhovestraat (tussen Kouterstraat en Beugelstraat), Beugelstraat (tussen Lippenhovestraat en Romeins Plein), Romeins Plein (kant onpare huisnummers), Lieve-Heerstraat, Paddestraat (tussen Romeins Plein en Ruddershovestraat), Ruddershovestraat, en Provinciebaan (beide zijden tussen Ruddershovestraat en grondgebied Zwalm) + Graaf van Egmontstraat en Kasteelstraat (tussen Graaf van Egmontstraat en Neerhofstraat).
  • Eenrichtingverkeer van 9u30 tot 15u30: Grotstraat (alleen toegelaten richting Grotenbergestraat), Grotenbergestraat (richting L De Metsstraat), Lippenhovestraat (tussen Kouterstraat en Beugelstraat, richting Beugelstraat), Paddestraat (tussen Romeins Plein en Knutsegemstraat, richting Ruddershovestraat) en Ruddershovestraat (richting Provinciebaan)
  • Alleen plaatselijk verkeer van 9u30 tot 15u30: Lieve-Heerstraat, Musselystraat (tussen Hospitaalstraat en Stationsplein), Heldenlaan (kant pare huisnummers), A. Scheirisstraat en Neerhofstraat
  • Opheffen eenrichtingverkeer van 9u30 tot 15u30: Neerhofstraat, A. Scheirisstraat, Graaf van Egmontstraat en Kasteelstraat (tussen Neerhofstraat en Graaf van Egmontstraat)
  • Voor de (eerste) doortocht van de dames-elite doorheen Strijpen en Erwetegem zal er ook nog van 10u45 tot 14u30 parkeerverbod zijn in de Sint-Andriessteenweg (vanaf huisnummer 119 tot Molenkouter, in beide richtingen), Meire, Meerlaan, Erwetegemstraat, Kloosterstraat (kant onpare huisnummers), Smissenhoek (tussen Kloosterstraat en Gaverland, kant onpare huisnummers), Gaverland en Luiveld.

WIELERTOERISTEN OP ZATERDAG

Zoals gewoonlijk kunnen wielertoeristen en mountainbikers ook nu weer, daags voor de echte Ronde van Vlaanderen, zelf ‘hun’ Ronde rijden. Zij kunnen kiezen voor een afstand van 75, 144, 179 of 257 km. De deelnemers aan de langste drie fietstochten zullen ook over Zottegemse wegen rijden (de 144 km- en 179 km-ritten o.a. via de Paddestraat, de 257 km-rit via de Lippenhovestraat). Naar aanleiding van deze Ronde voor wielertoeristen zullen op zaterdag 2 april van 6 tot 16 uur op Zottegems grondgebied volgende verkeersmaatregelen genomen worden:

  • Parkeerverbod in de Paddestraat, Penitentenlaan (rijbaan tussen Romeins Plein en Knutsegemstraat), Knutsegemstraat, Kluisstraat, Pastoriestraat, Meileveld, (deel tussen Pastoriestraat en Traveins), Traveins, Kruiswaterplein (tussen Traveins en Sint-Goriksstraat), Sint-Goriksstraat (tussen Kruiswaterplein en Langendries), Langendries, Ballingsweg, Wassenhovestraat (tussen Ballingsweg en Lage Weg), Lage Weg, Spelaanstraat, Ter Kameren, Rijkbos, Molenbeekstraat, Baron I. della Failleplein (tussen Molenbeekstraat en Lippenhovestraat) en Lippenhovestraat (volledig).
  • Eenrichtingverkeer in de Paddestraat (alleen toegelaten richting Romeins Plein), Knutsegemstraat (richting Kluisstraat), Kluisstraat (richting Rijkestraat), Pastoriestraat (richting Meileveld), Sint-Goriksstraat (richting Langendries), Spelaanstraat (richting Gentsesteenweg), Ter Kameren (richting Buke), Rijkbos (richting Elenestraat), Molenbeekstraat (richting Baron I. della Failleplein), Lippenhovestraat (volledig, richting Beugelstraat) en Pastoriestraat (richting Meileveld).