Life coach concept word cloud background

Team senioren start samenwerking met life coach

Hoe ouder men wordt, hoe groter de kans dat een ingrijpende gebeurtenis ons mentaal welzijn onder druk zet. De nood aan een gesprek om weer op weg geholpen te worden, kan dan zeer groot zijn. Omdat die stap vaak te groot is, start het Sociaal Huis een samenwerking met life coach Guido Robberechts.

Guido Robberechts (°1956) heeft een diploma praktiserende psychologie en life coach. Hij heeft ook veel ervaring in het ondersteunen en motiveren van sportteams en kankerpatiënten.

Veerle Cosyns, schepen bevoegd voor ouderenzorg: ”We merken inderdaad dat voor sommige ouderen de stap naar een psycholoog te moeilijk is. Daarom starten we een samenwerking met een life coach, waarmee 65-plussers in gesprek kunnen gaan over hun problemen en bezorgdheden. De life coach werkt zeer drempelverlagend, gaat samen met de senior op zoek naar wat hem weer verder kan helpen en biedt een voortraject voor eventuele psychologische hulp indien dit toch nodig zou zijn.”

Levensenergie

Via een of meerdere individuele gesprekken gaat de life coach op zoek naar oplossingen voor de dingen waar men op vastloopt en naar wat opnieuw levensenergie kan geven. Samen wordt er een weg uitgestippeld om het leven opnieuw meer kleur te geven. Als zou blijken dat intensievere hulp nodig is, zal de life coach toeleiden naar nog meer professionele hulp.

Vanaf 2 mei kunnen 65-plussers elke dinsdagvoormiddag en donderdagvoormiddag van 9 uur tot 12 uur terecht bij de life coach. Deze dienstverlening is gratis voor elke 65-plusser van groot Ninove. Een afspraak maken kan via 054 50 50 50 (team senioren).