Claude De Schepper uit Landskouter steunt actie van Oekraïner Viktor Vistyak

Seizoencafé helpt mee

Landskouternaar Claude De Schepper (TBI) springt in de bres voor de Oekraïner Viktor Vistyak uit Krasyliv (ligt tussen Lviv en Kiev), die medicijnen én voedsel inzamelt voor landgenoten die via zijn dorp Krasyliv richting westen vluchtten. Claude De Schepper toont een groot hart en wordt geruggensteund door het Seizoencafé Landskouter. Viktor is geen onbekende in Landskouter. Hij woonde een zestal jaren in België en kent ons land door en door. Hij was aanwezig op de Franse en de Spaanse avond van het Seizoencafé. Op risico van zijn leven is hij teruggekeerd naar Oekraïne.
Als reservist officier wil Viktor zijn land helpen. Hij opende een solidariteitsrekening in Oekraïne. Indien u rechtstreeks op de rekening in Oekraïne wil overschrijven moet u rekening houden met kosten van een internationale overschrijving. Daarom besloot initiatiefnemer Claude De Schepper een rekening te openen bij Argenta. Van daaruit zal hij gegroepeerd overschrijven naar Oekraïne zodat de kosten geminimaliseerd worden: IBAN BE79 9734 2727 5233 BIC ARSPBE22 naam: solidariteit Ukraïne Viktor.
De nood is en blijft zeer hoog. Huiveringwekkend, zo kunnen we in één woord de beelden en getuigenissen van de oorlogsmisdaden van de Russen in Oekraïne beschrijven. Het gaat om verkrachtingen, executies, plunderingen, afgrijselijke en moedwillige wreedheden tegenover Oekraïense burgers. Pijnlijk, burgers die levenloos op de grond liggen. Het grijpt naar de keel. Dood en vernieling. Burger of militair, het  maakt de Russen niet uit.
Je kan een groot hart tonen voor burgers van Oekraïne, giften via QR code van 10, 25, 50 of 100 euro betekenen een grote steun en zijn letterlijk van levensbelang. Er werden reeds hulpgoederen aangekocht via de solidariteitsactie. Viktor Vistyak heeft veel woorden van dank voor de steun vanuit ons land. Hulpgoederen bereikten al Tsjernokiv, een stad op 150 km van Kiev.