Groot Reuzenfeest op zondag 22 mei


Geraardsbergen. Op zondag 22 mei organiseert de Reuzengilde in samenwerking met het Lokaal Bestuur een groot Reuzenfeest. Centraal staat Kinneke Baba die een nieuw galakleedje krijgt.

De laatste jaren is de reuzengilde druk in de weer geweest om de reuzen terug te restaureren naar de oorspronkelijke toestand. Na het vervangen van de koppen en de kleren van Gerarda en Goliath is het nu de beurt aan Kinneke Baba. Op oude foto’s van de Processie van Plaisance is te zien hoe Kinneke Baba een ander kleed draagt dan het groen-rode wollen kleed dat ze nu aan heeft. Tijdens de Processie droeg Kinneke een soort galakleed uit kant. Dit kleed zal feestelijk voorgesteld worden tijdens het Reuzenfeest.

Naast het galakleed zal ook het standbeeld van Cyriel Delannoit onthuld worden op de Vesten. Er is ook tal van andere animatie op de Markt. Zo zullen de reuzen van Brakel en Ath aanwezig zijn en zal de reuzengilde opnieuw hun zakkendragersproef uitvoeren. Er wordt ook aan de kleintjes gedacht met grime, paardenmolen en nog zoveel meer. De muzikale noten worden verzorgd door streetbands Uit de Klakke en Yah Tararah.

Programma

13 uur: Aankomst Reuzen op Markt
13 uur: Uit de Klakke
14.15 uur: Onthulling nieuw Processie kleed Kinneke Baba
15u15 – 16u30: Zakkendragersproef
15u45: Onthulling standbeeld Tarzan
16u45: Reuzenworp
17 uur: Yah Tararah
17u45: Onthulling kostuumpje Manneke Pis

Doorlopend:
Kinderanimatie
Optredens
Reuzen van Ath en Brakel
Reuzententoonstelling kunstkring Gapa