KultuurThuis ‘Henri’ Melle – Kultuurkaffee nu zondag 24 april : concert Jan en Liese & vrij podium ‘Nederlandstalig’

Zondag 8 mei om 15u voordracht Zweden

Tentoonstelling Jan Vankeerberghen

De tentoonstelling met werken van Jan Vankeerbergen is te bezoeken op zondagen 24 april en 8, 15 en 22 mei telkens van 14u tot 18. Tijdens de opening, op zondag 24 april om 15u. brengt Jan samen met zangeres Liese Berael een concert met eigen Vlaamse songs en enkele minimalistische instrumentale composities met hier en daar een vleugje kleinkunst.

Jan zijn schilderijen zijn stilistisch vergelijkbaar met die van het abstract expressionisme. Deze oliën op canvas zijn structureel in evenwicht. Ze werden met bewegingen gemaakt door lijnen en penseelstreken en geschilderd zoals de bedoeling was. Ze zijn echter ook doordrenkt met de abstract expressionistische vrijheid van ruimte en improvisatie en het gebruik van plaatsing van punten en lijnen in aanvulling op ruimte en compositie. Naast enkele portretten van zijn leerlingen kan je genieten van een reeks lyrische olieverfschilderijen over gevoelens waarvoor hij inspiratie vond in zijn diepste zelf.

Vrij podium ‘Nederlandstalig’

Ons Kultuurkaffee is een ontmoetingsplaats voor mensen die houden van muziek, poëzie, literatuur, kunst, theater … kortom de mooie dingen van het leven. Regelmatig organiseren we op zondagnamiddag een ‘vrij podium’ op basis van een thema.

Alle info op www.warmwater.be

Voordracht over Zweden : Zondag 8 mei om 15u.

Op het Zweedse smörgåsbord – meer dan eten. Een boeiende uiteenzetting over de geschiedenis, de bevolking, de cultuur van een land dat 15 keer groter is dan België. We maken kennis met “smörgåsbord”, het Noorderlicht, het Zweedse ijshotel, het oorlogsship Vasa, het Allemansrecht, …hebben de rare IKEA namen echt een betekenis? Anna-Lena Larsson is Zweedse. Ze woont met haar familie Luc, Luna en Elsa in Heusden. Ze heeft een PhD in physica en werkt als octrooi ingenieur.

https://warmwater.be/zweden