Toon een groot hart voor Rode Kruis Oosterzele

Jouw gift is onmisbaar

Rode Kruis Oosterzele heeft een uitstekende reputatie en behoort tot een van de best draaiende verenigingen in Vlaanderen. Al jaren staan vrijwilligers klaar om het beste van zichzelf te geven. In volle coronatijd stonden de 30 vrijwilligers van Rode Kruis Oosterzele paraat om te helpen in woonzorgcentra en vaccinatiecentra. De vrijwilligers stonden ook klaar voor het vervoer van coronapatiënten, het afnemen van testen in het onderwijs, het opzetten van testdorpen, de bedeling van mondmaskers,…Hoog tijd om iets terug te doen voor het Rode Kruis Oosterzele.
Rode Kruis Oosterzele is gestart met een lokale steunactie. Een gift zorgt ervoor dat  vrijwilligers van RK Oosterzele hulp kunnen blijven bieden. De klok rond, 24 op 24, 7 op 7. Mensen in nood helpen doe je niet alleen, daar heb je vrijwilligers én schenkers voor nodig. Met jouw steun help je mensen in jouw buurt en jezelf. Als je minstens 40 euro schenkt krijg je een belastingvermindering van 45 %. Steun de lokale werking. Elke gift is welkom en maakt een verschil. Het bedrag kan gestort worden op rekeningnummer BE46 7360 2571 1936 van Rode Kruis afdeling Oosterzele, Gootje 2, 9860 Oosterzele, BIC KREDBEBB met mededeling Lokale Steunactie. Met de financiële steun kan Rode Kruis Oosterzele onder andere de juiste hulpmaterialen kopen. De giften zorgen ook voor eerste hulp bij evenementen, gratis opleiding eerste hulp, noodhulp wereldwijd, hulp bij rampen,…Vrijwilligers organiseren sociale activiteiten voor maatschappelijke kwetsbare mensen in jouw buurt. Info: tijdelijke voorzitter Nele Bracke tot aan de voorzitters verkiezingen,e-post: nele.bracke@vrijwilliger.rodekruis.be
Levensreddend bloed
Rode Kruis Oosterzele roept op om bloed te geven. Het belang kan niet genoeg in de verf gezet worden. Bloed geven, redt levens. Het Rode Kruis heeft altijd een voldoende voorraad nodig van elke bloedgroep. De bloedvoorraad staat alarmerend laag en je kan helpen om het terug op peil te krijgen. Het Rode Kruis organiseert in het Gemeenschapscentrum De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke inzamelacties op 1 juli en 7 oktober 2022. Komen doneren in GC De Kluize blijft letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Want bloed redt levens. Een kleine moeite die een groot verschil kan maken.