KVG trekt op bedevaart naar Dadizele

Bezoek brouwerij ‘Omer Vander Ghinste’

Op donderdag 19 mei trekt KVG Oosterzele op bedevaart naar Dadizele. Om 10 u 30 woon je de eucharistieviering bij in de basiliek. Omstreeks 12 u wordt er in het restaurant ‘Gasthof d’Hoeve’ getafeld. Met aspergeroomsoep, varkenswangetjes, sla, frietjes, warm appelgebak met ijs en slagroom en koffie wordt je culinair verwend. Daarna bezoek je Brouwerij ‘Omer Vander Ghinste’. Na de rondleiding is het volop genieten van een degustatie. Iedereen ontvangt een geschenk.
Het verhaal van de brouwerij Omer Vander Ghinste start in 1892. De eerste vaten ‘Ouden Triple’, het huidige ‘Vande Ghinste Roodbruin, worden geproduceerd. Opvallend, het bier wordt verdeeld met paard en kar in een straal van 15 km in en rond Bellegem. Merknamen bestonden nog niet, Omer gaf zijn eigen naam aan het bier: ‘Bieren Omer Vander Ghinste’. Het opschrift aanbrengen in brandglasramen aan de cafégevels, bleek een slimme zet met een groot effect. Wanneer Omer zijn eerste zoon geboren wordt krijgt hij ook de naam Omer, zo moeten de heel dure glasramen niet vervangen worden. Dit is de start van een familiale traditie waarbij de brouwerij telkens door een Omer geleid wordt. Marguerite Vandamme, de echtgenote van Omer, erft Brasserie en Brouwerij LeFort en heel wat cafés in Kortrijk. De Brouwerij Omer Vander Ghinste brouwt momenteel volgende bieren: Omer Tradtional Blond, Triple LeFort, Le Fort, Bockor, BLAUW Export Bier, Vander Ghinste Roodbruin, Kriek Max, Rosé Max, Rouge Max, Bellegems Wit – Blanche, Cuvée Des Jacobins. De brouwerij sleepte al heel wat gouden medailles in de wacht. Na het bezoek aan de Brouwerij mag je in ‘Het Brouwershuys  omstreeks 17 u 30 ook nog eens aanschuiven voor een broodmaal met kaas, hesp, koffie, thee. Deelnemen kost 60 euro, leden met een beperking betalen betalen 55 euro.
De opstapplaatsen: sporthal De Kluize (8 u 30), De Beweging Gijzenzele (8 u 40). Inschrijven voor 10 mei is een must bij Hubert & Juliette Van De Sijpe, 09/ 362 78 12, 0478 / 69 37 91, hubert.vandesype@gordianus.com of Rita De Landsheere, 09 / 362 79 09, 0472 / 95 18 33, ritadelandsheere@hotmail.com. Je kan overschrijven op BE33 890 5440551 46 KVG Oosterzele met vermelding Bedevaart Dadizele, naam en aantal personen. (mvdv, foto’s ddl)