Brakels Vlaams Belang toont zijn goed hart voor Oekraïne

Het Vlaams Belang Brakel toonde zijn goed hart en verzamelde hulpgoederen in zoals medicijnen, medisch materiaal en droogvoeding die geschonken werden door Brakelaars. Deze worden gebracht naar de Poolse grens om van daaruit verder te verdelen in Oekraïne. We deden dit trouwens ook vorig jaar met de zware overstromingen in Pepinster, zegt Veronique Lenvain.

“De oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne zijn vooral vrouwen en kinderen. Zij worden best maximaal in landen als Polen, Hongarije en Roemenië opgevangen en geholpen”, vindt Lenvain. “Daar is gewoon ook letterlijk veel meer plaats gezien de uitgestrektheid van deze landen. Daarom moet de Europese Unie met deze landen duidelijke (financiële) afspraken maken want alleen kunnen ze dat niet. In die landen kunnen veel meer mensen met minder geld geholpen worden. Ook zo kunnen we solidair zijn. Eens de oorlog voorbij is, zullen deze oorlogsvluchtelingen door de nabijheid veel sneller ook naar hun thuisland Oekraïne terugkeren.”

Onze regering  deelt 800 miljoen euro uit aan Oekraïne maar onze ouderen die nu zorgeloos zouden moeten genieten van hun oude dag, kunnen nu beginnen sparen om hun factuur te betalen in een wooncentrum want die wordt 150€ per maand duurder. We moeten ook rekening houden met de haalbaarheid en de betaalbaarheid. Onmiddellijk een leefloon geven zoals de Vivaldi-regering doet, is géén oplossing. De eerste bekommernis voor het Vlaams Belang moet steeds onze mensen zijn. En heel wat Vlamingen hebben het nu ook al moeilijk genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen, besluit Lenvain.