Vlaams Belang vraagt volksraadpleging over kazerne te Schendelbeke

Hans De Gent: 'Laat het volk beslissen. Dat is pas burgerparticipatie.'


Schendelbeke. De kandidatuur van de stad Geraardsbergen voor de kazerne in Schendelbeke stuit op veel weerstand bij de bevolking. De massale aanwezigheid van zwarte vlaggen rond de geplande 70 hectare ‘Kwartier van de Toekomst’ en bijna 1.300 handtekeningen voor de petitie ‘Red de Godsbergkouter’ maken duidelijk dat het initiatief van burgemeester De Padt in Schendelbeke op weinig sympathie kan rekenen. ‘Laat het volk beslissen. Dat is pas burgerparticipatie’, meent gemeenteraadslid Hans De Gent (Vlaams Belang).

Vlaams Belang Geraardsbergen vraagt dan ook een volksraadpleging over dit belangrijke dossier, dat een grote impact heeft op de lokale bevolking. Tijdens de komende gemeenteraad zal het Vlaams Belang bovendien haar ongenoegen uiten over de afhandeling van de kandidatuurstelling van de stad.

‘Het stadsbestuur van Geraardsbergen staat ver van de gewone mensen. Burgemeester De Padt heeft de mond vol van ‘burgerparticipatie’ en ‘lokale democratie’, maar bij dit belangrijke dossier is de mening van de gemeenteraad niet vooraf gevraagd. De gemeenteraadsleden kregen pas een toelichting op woensdagavond 16 maart, dat is dus nadat het stadsbestuur haar kandidatuur had ingediend. Dit stadsbestuur heeft geen enkel respect voor de gemeenteraad of voor haar kiezers. Ze schaamt zich ook niet om voorstellen van anderen eerst belachelijk te maken om daarna op een achterbakse wijze deze voorstellen over te nemen, zoals ze gedaan heeft bij het voorstel van N-VA over de kandidatuur voor deze kazerne’, aldus gemeenteraadslid Hans De Gent (Vlaams Belang).