Vandalen vergiftigen bomen in Speelbos Droombergen

Vandalen hebben twee monumentale bomen in het Speelbos Droombergen in de Zottegemse deelgemeente Oombergen vergiftigd. Er werd een gat van 20 centimeter in de stam geboord dat werd gevuld met gif en dan afgesloten zodat het gif traag kon inwerken. De twee bomen, een beuk en een haagbeuk van 100 jaar oud, zullen het wellicht niet overleven. Er werd klacht neergelegd tegen onbekenden.

Het Speelbos Droombergen is een buurtproject in de voormalige pastorietuin vlakbij  de kerk van Oombergen dat werd opgestart en wordt onderhouden door buurtbewoners. Het is een populaire plek voor kinderen om te spelen, de buurtschool organiseert er buitenklassen en heel wat gezinnen komen er picknicken. Lees meer via deze link.

Reactie (maandag) van een buurtbewoner die het project mee ondersteunt

“Met tientallen buurtbewoners en sympathisanten zetten we ons al 5 jaar in voor ons gemeenschappelijk project: Speelbos drOOmbergen. Een plek waar iedereen welkom is om te spelen, leren en ontmoeten. Maar blijkbaar is niet iedereen daar even blij mee.. Enkele van onze mooiste, oudste en meest monumentale bomen werden afgelopen weekend vergiftigd. Diepe geboorde gaten, opgevuld met gif en een dikke stop erop. Op enkele minuten tijd zijn eeuwenoude bomen herleidt tot creperend onkruid. Zijn de schaduw bij hete zomerdagen en verdomd kleurrijke herfstbladeren dan zoveel nadeliger dan de voordelen van een bos? De politie heeft alvast een PV opgemaakt en deze avond zullen enkele boomverzorgers proberen de bomen te redden. Op hoop van zegen! Intussen doen we enthousiast verder met ons project! Je kan ons project steunen via https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/35947

Reactie (maandag) van Milieuschepen Leen Goossens

“Vorige maandag was het nog groot feest in Droombergen. Vandaag bereikte ons het triestige nieuws dat er geprobeerd werd twee monumentale bomen te vergiftigen. De dader is meer dan waarschijnlijk in zijn opzet geslaagd. De bladeren beginnen te verdorren. Geen woorden voor om deze triestige daad te omschrijven.”