Destiney verkoopt snoep om slachtoffers verzakte huizen Gentsestraat te steunen


Destiney Saussez


Geraardsbergen. Door een ondergrondse verzakking werden verschillende huizen in de Gentsestraat getroffen. De bewoners moesten onverhoeds hun woningen verlaten. De huizen moeten worden gesloopt. Om een betrokken gezin een hart onder de riem te steken, heeft Destiney Saussez een snoepverkoop georganiseerd. De winst van de actie gaat integraal naar de betrokken slachtoffers.

Op zaterdag 26 maart 2022 werd vastgesteld dat er in de Gentsestraat ter hoogte van huisnummers 124-126 een ondergrondse verzakking is opgetreden. De getroffen woningen bleken instabiel, en de veiligheid van bewoners en voorbijgangers kon niet gegarandeerd worden. De Gentsestraat werd daarom afgesloten. De huizen moeten worden gesloopt.

Destiney Saussez – de dochter van Vicky Gaytant – was close met een gezin dat in één van de verzakte huizen woonde. Ze nam het initiatief om een actie op te starten ter ondersteuning van het gezin. In samenspraak met mama en stiefvader Pascal De Clippele – tevens sponsors van de actie – organiseerde Destiney een verkoop van zakjes vol met snoepgoed. De verkoop verloopt op wieltjes. ‘We hebben tot nu toe iets meer dan 300 snoepzakjes verkocht’, aldus Destiney. ‘Volgende week ronden we de verkoop af en maken we het eindbedrag over aan de getroffen slachtoffers.’

Met dank aan de heel wat erg betrokken inwoners van de buurt, Sport Vlaanderen en drukkerij Van de Maele. Wie nog snoep wil aankopen, kan via Facebook contact opnemen met vicky Gaytant.

Julien Borremans

X