Bellenman Marc introduceert toeristisch seizoen

Ronduit schitterend programma

In Bib Scheldewindeke werd op een aangename manier het toeristisch seizoen 2022 voorgesteld. De bellenman/ ‘sjampetter’ van Gijzenzele Marc Van Gaver wordt nu ook de officiële bellenman van Oosterzele. Met zijn gekende flair mocht hij het nieuwe toeristische seizoen inluiden. De provincie Oost – Vlaanderen heeft er dus een nieuwe bellenman bij. (23). Marc Van Gaver is al jaren niet meer weg te denken in het programma van ‘Gijzel Kirmesse’ met de ludieke kermismededelingen van de ‘sjampetter’ op de roepsteen. De geknipte man. Schepen Orville Cottenie presenteerde met fierheid het programma van het nieuwe toeristische seizoen. Met één conclusie: ronduit een schitterend aanbod. We kregen al een voorsmaak van wat je mag verwachten in 2022. Het programma oogt veelbelovend. Ieder vindt er zijn gading. Ontmoeting, sociaal contact, de kracht van verbinding is de dag van vandaag van onschatbare waarde.
Wat mag je verwachten in het toeristisch seizoen 2022? Net achter de rug ligt de succesvolle Erfgoeddag met Koer-spelen. Noteer alvast: Tour Elentrik, street art wandelingroute (1 mei), Week van de Korte Keten, proef de Oosterzeelse streekbieren (15 mei), Lange Broucke Route, opening wandelroute geboortebos (25 juni), Oosterzele speurt, zoektocht voor gezinnen (1 juli – 30 september), Schatten van Vlieg, zoektocht voor kinderen (1 juli – 30 september), Terug naar Oosterzele, oude prentkaarten in het straatbeeld (1 juli – 30 september), Lekker Oosterzeels, lokaal lekkers langs onze bunkers (7 augustus), Vertoeven in Oosterzele, kennismaking met de lokale B&B’s (13 augustus), Bruisend Balegem (14 augustus),  Open Monumentendag, wandeling langs monumenten (11 september), Dag van de trage weg, de trage wegen krijgen naamborden (16 oktober).
Fan van fiets- en wandelroutes,? Contacteer gerust oosterzele.bibliotheek.be of ga langs in Bib Scheldewindeke, Stationsstraat 13, info, 09 / 362 81 17. Verken de Halve Maanroute, Bunkerroute, Molenroute, Heks van Balegem wandeling, Route van de Molenaar, Route Verhalen van Vuenteca, Ettingenwandelroute.
Bedankt voor alles, Filiep
Na de voorstelling van het toeristisch seizoen pakte schepen Orville Cottenie uit met een mooi eerbetoon voor Filiep Van Grembergen (64 j) die op 1 mei 2022 een definitief orgelpunt zet achter zijn lange loopbaan als hoofdbibliothecaris. Geliefd in de bib. Een eerbetoon met dezelfde boodschap, bedankt voor alles, voor de prettige samenwerking. De gemeentelijke bib  werd zijn levenswerk. Hij werkte gans zijn loopbaan mee aan de evolutie die de bib kende in de fusiegemeente Oosterzele. Steeds klaar om bib Oosterzele op de kaart te zetten. Fier op de prijzen die bib Oosterzele kreeg. Jarenlang een loyale medewerker van de gemeente. De Bib heeft veel aan hem. Hij kreeg veel waardering van zijn bib – collega’s, een ronduit geolied team. Hij deed zijn job als bibliothecaris graag en wilde het voor niemand opgeven. Maar een plaats in de schijnwerpers schuwde hij. Hij vond het perfecte evenwicht tussen ernst en aanstekelijk plezier. Je kon bij hem terecht voor een hartelijke babbel. Veel appreciatie voor zijn jarenlange inzet. Hij mag tevreden terugblikken op zijn loopbaan. Hij zwaait af met een goed gevoel. ‘Het ga je goed, Filiep’, besloot schepen Orville Cottenie.  (mvdv, foto’s ddl)