Geen treinverkeer tussen Zottegem en Gent

Omdat er door Infrabel op de lijn Gent (Sint-Pieters) – Geraardsbergen, zoals ook het geval was gedurende twee weekends in maart, verder werken moeten uitgevoerd worden voor de vernieuwing van de spoorweginfrastructuur (in dit geval de seininrichting), zal er komend weekend van zaterdag 30 april en zondag 1 mei opnieuw geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Zottegem en Gent (Sint-Pieters). In beide richtingen zullen de treinen vervangen worden door bussen.

Vanuit Zottegem richting Gent vertrekken deze bussen aan een tijdelijke halte aan de voorzijde van het station (Stationsplein 12) op zaterdag 30 april om 6u25, 7u25 en zo verder om het uur tot 22u25. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer, met ook stops nabij de tussenliggende treinhaltes, is 67 minuten (dus aankomst in Gent om 7u32, 8u32 enz.). Op zondag 1 mei geldt dezelfde regeling maar dan vertrekt de laatste bus vanuit Zottegem richting Gent om 21u25.

Vanuit Gent naar Zottegem vertrekken de vervangbussen aan een tijdelijke halte aan het Maria Hendrikaplein (voorzijde station, kant Clementinalaan, ter hoogte van apotheek) op zaterdag 30 april om 6u26, 7u26 en zo verder om het uur tot 21u26. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 7u34, 8u34 enz. Op zondag 1 mei geldt dezelfde regeling maar dan vertrekt de laatste bus vanuit Gent richting Zottegem om 20u26. Wel rijdt er – buiten voormelde regelingen – (enkel) vanuit Gent naar Zottegem zowel op zaterdagavond als op zondagavond nog een extra laatste bus met respectievelijk vertrek in Gent om 23u05 en 22u05 en aankomst in Zottegem om 0u13 en 23u13. Met de vervangbus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.

X