Oosterzele: Nieuw retributiereglement voor inname openbaar domein

Tijdens de gemeenteraad van 26 april 2022 keurde de gemeenteraad van de gemeente Oosterzele het nieuwe retributiereglement voor tijdelijke innames van het openbaar domein goed. Door te werken met een vaste administratieve kost en één tarief per dag per vierkante meter, is dit reglement heel wat eenvoudiger dan het voorgaande.

Een nieuw online aanvraagsysteem vervangt in mei het bestaande aanvraagformulier op papier. Dit betekent dat de aanvraag voor de inname van het openbaar domein én de betaling volledig digitaal verlopen.

De administratieve kost van 15 euro per aanvraag blijft dezelfde. Innames die langer duren dan twee dagen kosten vanaf 2 mei 80 eurocent per vierkante meter en per dag. De teller begint te lopen vanaf de start van de inname.

Het plannen van werken is heel gevoelig aan wijzigingen. Om hierop in te spelen, verkort de aanvraagtermijn voor de meeste innametypes tot 5 dagen

X