Brakels handelscentrum wordt compacter

Het is lang geleden maar de handelszaken op de as Hoogstraat-Neerstraat lijken dichter op mekaar te zitten. Eerder leek het dat er veel leegstand was in het centrum maar deze panden lijken nu bezet te worden. Toen de Standaard Boekhandel verdween  dacht iedereen waar gaat dat hier in hemelsnaam naar toe met het Brakels handelscentrum. Ondertussen is er een fietsenzaak gevestigd.  Andere zaken kwamen dichter in het centrum te zitten en er zijn nog verhuizen van ondernemers  gepland. Een kledingzaak uit de Serpentestraat (By Othilly)  zal binnenkort zijn ondergebracht in de voormalige Blokker(Mega World)pand . De nieuwe zaken die de kern van de gemeente opzoeken  waren voordien in de buurt ondergebracht. Gaat dit dan een aantrekkingspool vormen voor nieuwe zaken of is er een nieuwe verschuiving van de leegstand. Andere projecten lukken dan weer niet. Denken we aan de Kringloopwinkel  in de Wielendaalstraat die nog niet lang werd geopend en nu leeg staat.  De oesterbar is nu vervangen door een traiteur – restaurant ( Served by Elly). Café Ceres vond een nieuwe uitbater en een nieuwe naam ( ’t Konsèr). Een voormalige elektrozaak die jaren leeg stond werd nu omgebouwd naar de bloemenzaak  Flower Power.   Er is en blijft nog heel wat verloop.

Tevens zijn er nog aanvragen lopende voor ketens op de rondwegen waarvan de uitkomst nog onzeker is. De toekomst zal uitwijzen hoe leefbaar het Brakels handelscentrum is.

 

 

 

 

X