Eerstecommunicanten in 2018

Vieringen vanaf dit weekend: 133 Zottegemse vormelingen en 142 eerstecommunicanten

Ingevolge de covid 19-crisis konden in de voorbije twee jaar de eerstecommunie– en vormselvieringen in plaats van in de lente – en dan nog rekening houdend met de toen geldende en beperkende coronamaatregelen – telkens pas eind september en in oktober plaatsvinden. Dit jaar kunnen deze vieringen zoals normaal opnieuw in de periode tussen Pasen en Pinksteren doorgaan. In totaal zijn er in de komende weken in de verschillende parochies van Zottegem negen eerstecommunie– en vier vormselvieringen.

Eerstkomend weekend hebben er al twee eerstecommunievieringen plaats: op zaterdag 30 april om 14 uur in de kerk van Strijpen voor 10 kinderen van basisschool Sint-Andreas Strijpen en basisschool ’t Waterpleintje Sint-Goriks-Oudenhove; op zondag 1 mei om 14u30 in de kerk van Leeuwergem voor 6 jongens en meisjes van basisschool Het Leeuwke Leeuwergem. Hierna volgt een overzicht van waar en wanneer de overige eerstecommunie– en vormselvieringen plaatsvinden. Tussen haakjes vermelden we telkens het aantal kinderen dat voor het eerst ter communie zal gaan of het vormsel zal toegediend krijgen.

  • op zaterdag 14 mei: om 16 uur in de kerk van Bevegem eerstecommunieviering voor de kinderen van de Vrije Basisschool Grotenberge (22).
  • op zondag 15 mei: om 9u30 in de kerk van Erwetegem eerstecommunieviering voor de kinderen van basisschool De Smidse Erwetegem (20).
  • op zaterdag 21 mei: om 14u30 in de kerk van Bevegem gezamenlijke vormselviering voor de parochies Bevegem, Grotenberge en Strijpen (34) en om 16 uur in de kerk van Velzeke gezamenlijke vormselviering voor de parochies Velzeke, Elene, Leeuwergem en Oombergen. (20)
  • op zondag 22 mei: om 9u45 in de kerk van Sint-Maria-Oudenhove gezamenlijke vormselviering voor de parochies Sint-Maria-Oudenhove en Sint-Goriks-Oudenhove (27); om 11 uur in de dekenale kerk van Zottegem-centrum eerstecommunieviering voor 18 kinderen van het Sint-Barbaracollege (Trapstraat), basisschool Koninklijk Atheneum (Meerlaan) en basisschool De Kleine Planeet (Wolvenstraat)..
  • op donderdag 26 mei (O.-L.-Heer Hemelvaartsdag): om 9u30 in de kerk van Sint-Maria-Oudenhove eerstecommunieviering voor de kinderen van basisschool De Groene Poort Sint-Maria-Oudenhove (6); om 11 uur in de dekenale kerk gezamenlijke vormselviering voor de parochies Zottegem-centrum, Erwetegem en Godveerdegem (52).
  • op zaterdag 28 mei: om 14u30 in de kerk van Grotenberge eerstecommunieviering voor de jongens en meisjes van de BLO-Bernadetteschool (7).
  • op zaterdag 4 juni: (daags vóór Pinksteren): om 15 uur in de kerk van Velzeke eerstecommunieviering voor de kinderen van basisscholen De Linde en De Vlinder Velzeke (14); om 16u30 in de kerk van Bevegem eerstecommunieviering voor de kinderen van het Sint-Barbaracollege Bevegem en basisschool GO!-Lyceumstraat (39).