Nieuw lid politieraad pleit voor meer buurtnabije politie

Tijdens de politieraad van 26 april 2022 legde Heidi Schuddinck (Groen) de eed af als politieraadslid. In een reactie op haar aanstelling pleit ze voor meer buurtnabije politie.

Heidi Schuddinck volgt Jan De Maesschalck (Open VLD) op, zoals overeengekomen bij de inrichting van de politieraad van de huidige legislatuur in 2018 .

“Weinig mensen kennen de werking van een politieraad en zijn niet echt vertrouwd met de werking van de politie. Men komt pas in contact met de politie bijvoorbeeld naar aanleiding van een ongeval of een diefstal. Er mag dus zeker ingezet worden op meer buurtnabije politie”, aldus Heidi Schuddinck. “Een betere bekendheid van wijkagenten, betere bereikbaarheid en enkele concrete beleidsmaatregelen gekoppeld aan positieve verhalen zijn nodig en zullen op termijn leiden tot een betere werking. Daarnaast zijn het inzetten op een integraal veiligheidsbeleid, het betrekken van inwoners, een constructieve aanpak van overlast, handhaving en administratieve lastenverlaging ook belangrijke punten voor Groen.”