Beauprez Service Residenties nv niet langer in handen van familie Premereur-Simoens


Grimminge. De Voorzitter van de Ondernemingsrechtbank Gent heeft advocaat Mieke Verplancke aangesteld als voorlopig bewindvoerder van de vennootschap Beauprez Service Residenties nv. De familie Premereur-Simoens verliest de volmacht om de NV nog langer te besturen.

De Voorzitter van de Ondernemingsrechtbank Gent heeft advocaat Mieke Verplancke aangesteld als voorlopig bewindvoerder van de vennootschap Beauprez Service Residenties nv. Als voorlopig bewindvoerder neemt advocaat Mieke Verplancke het beheer en het dagelijks bestuur van de vennootschap over ter vervanging van de bestuursorganen voor een voorlopige termijn van 6 maanden.

De bewindvoerder is gevolmachtigd om zich toegang te verschaffen tot de maatschappelijke zetel van de vennootschap en tot alle lokalen waar de boekhouding en de administratie wordt bewaard om een overzicht te bekomen van de financiële en administratieve situatie van de vennootschap. De bewindvoerder zal ook een staat opmaken van alle actief- en passiefbestanddelen van de vennootschap. Dit wil zeggen dat er een overzicht van alle bezittingen en alle schulden wordt opgemaakt.
Zowel de aandeelhouders als de rechtbank worden op de hoogte gebracht van de stand van zaken van de vennootschap. Kortom, de vennootschap wordt in rechte als in feite overgenomen. Een uittreksel van de akte verscheen in het Belgisch Staatsblad.

De familie Premereur-Simoens verliest de volmacht om de NV nog langer te besturen. De vennootschap wordt grondig doorgelicht. Indien nodig zal de rechtbank gepaste maatregelen nemen. Het is een publiek geheim dat de minderheidsaandeelhouders al een hele poos niet tevreden zijn met de gang van zaken binnen de vennootschap en aandrongen op maatregelen. Daarmee lijkt een einde te komen aan het Premereur-tijdperk in Beauprez Service Residenties nv.

Lees ook: https://www.nuus.be/2022/03/25/voorlopig-bewindvoerder-voor-beauprez-service-residenties-aangesteld/

Julien Borremans