‘BNI De Muur wil de ondernemerswereld in en rond Geraardsbergen versterken.’

BNI De Muur brengt gedreven, dynamische en ambitieuze ondernemers samen.


Geraardsbergen. Iedere woensdagmorgen komt een twintigtal gedreven, dynamische en ambitieuze ondernemers in het businesscenter Travoo in de Adamstraat te Geraardsbergen bij elkaar. Ze organiseert zich onder de noemer BNI De Muur. Het opzet is om het ondernemerschap in en rond Geraardsbergen sterker te maken. ‘Iedereen wordt daar beter van’, getuigt Linde De Smet van Geraard Motor. ‘De sterkte is dat we een eigentijdse visie hebben met nadruk op een gedreven ondernemingsgeest, netwerkvorming en een open geest’, geeft Leen Cristofoli van Grafica bv mee. ‘Ondernemen in Geraardsbergen betekent voor mij dat ik mijn persoonlijk netwerk gevoelig kan versterken om de uitdagingen die ik op mijn pad tegenkom zo goed mogelijk aan te pakken’, weet Frederik Mampaert van FreMa Technics bv.

Het BNI-concept is even simpel als effectief.
Business Network International (BNI) biedt ondernemers een positieve en gestructureerde omgeving waarin zij waardevolle, zakelijke aanbevelingen uitwisselen met andere (lokale) ondernemers. BNI is Amerikaans en gaat wereldwijd via een marketingstrategie ideeën en contacten uitwisselen, waardoor ze elkaar kunnen introduceren in hun netwerken. Zo helpen zij elkaar om hun onderneming en omzet te laten groeien.

Het BNI-concept is even simpel als effectief. De basis ligt in de kerngedachten: ‘Geven loont’ en ‘Vertrouwen is de hoeksteen van business’. ‘Je kan uiteraard iemand maar vertrouwen als je je goed voelt bij die persoon en als je weet dat er volwaardige kwaliteit wordt geleverd’, geeft Linde De Smet mee. Het lidgeld is niet zo hoog. Het enige wat gevraagd wordt, is een engagement. ‘We willen de ondernemerswereld in en rond Geraardsbergen sterker maken.’

Dat het werkt, bewijst telkens weer uit de nauwgezette registratie van uitgewisselde aanbevelingen en omzet in de chapters. ‘Er zijn zelfs leden die in twee jaar tijd zo’n 50 nieuwe klanten hebben gekregen.’

Leen: ‘Intussen heb ik heel wat nieuwe zakelijke partners leren kennen die bijzonder interessant zijn voor mijn business.’
Business Network International (BNI) is dan ook de grootste zakelijke netwerkorganisatie ter wereld op het gebied van aanbevelingenmarketing. ‘BNI De Muur heeft een boost gekregen door de nieuwe locatie waar we vergaderen – Business center Travoo in de Adamstraat – en de nieuwe leden’, licht Leen Cristofoli toe. BNI De Muur bestaat vijf jaar en heeft een jonge ploeg die er duidelijk zin in heeft. ‘De sterkte van de ploeg is dat we een eigentijdse visie hebben met nadruk op een gedreven ondernemingsgeest, netwerkvorming en een open mindset.’

Leen Cristofoli, Linde De Smet en Frederik Mampaert

Leen Cristofoli heeft een reclamebureau in Oudenaarde, Grafica bv. Niettegenstaande Leen in Oudenaarde actief is, vindt ze het heel belangrijk om naar de ontmoetingen van BNI De Muur te komen. ‘BNI heeft een open netwerk. De leden helpen elkaar en zijn ambassadeurs voor elkaar. BNI is op zoek naar gedreven ondernemers.’ BNI De Muur beperkt zich niet louter tot ondernemers uit Geraardsbergen. ‘Mensen van uit de ruime omgeving zijn welkom om het netwerk te versterken. Uitwisseling en netwerking vormen de hoeksteen van de werking.’

Voor Leen is Geraardsbergen haar tweede thuis geworden. ‘Er dienen zich heel wat opportuniteiten aan in deze streek. Intussen heb ik heel wat nieuwe zakelijke partners leren kennen die bijzonder interessant zijn voor mijn business. Geraardsbergen heeft een sterke ondernemingswereld.’

Linde: ‘Ik was onder de indruk van de positieve ingesteldheid binnen BNI.’
‘We zijn al meer dan 35 jaar actief in de automobielsector. Sinds 2017 ben ik actief in de BNI De Muur. Ik werd lid na een bezoekersdag. Ik was onder de indruk van de positieve ingesteldheid binnen BNI. Het vraagt een engagement maar het loont zeker de moeite. We zitten momenteel in een sterke groeifase’, getuigt Linde De Smet van Geraard Motor bv, gelegen aan de Astridlaan te Geraardsbergen. De ploeg is ambitieus. ‘We willen in de kortste keren de kaap van 25 leden ronden en de omzet moet ook naar omhoog.’ BNI is business. ‘Het is dan ook heel belangrijk dat er groei is.’ BNI werkt met een app. Daarin geeft iedereen zijn omzet in. De bedoeling is dat deze omzet stijgt.

Linde is al heel lang actief in Geraardsbergen, maar ze blijft even gedreven als de eerste dag. ‘De laatste tijd ondervind ik heel veel positiviteit. Er komen heel wat nieuwe, mooie zaken bij. Van de stad Geraardsbergen krijgen we heel wat steun. Er worden goede activiteiten georganiseerd.’

Van de leden wordt niet alleen een maandelijkse bijdrage gevraagd. Ze moeten zich actief engageren door aan de wekelijkse vergadering te participeren. Daarnaast wisselen de verantwoordelijkheden binnen de organisatie om de zes maanden. ‘De bedoeling is dat iedereen actief betrokken wordt bij de werking. Mensen maken daardoor een persoonlijke groei door. We laten niemand aan zijn lot over. Meer ervaren leden ontfermen zich over de nieuwkomers’, licht Linde De Smet toe. Nieuwe leden beginnen laagdrempelig als bezoekershost. Door de mensen te ontvangen, leren ze de andere leden en de werking ook kennen. ‘Naarmate je in de organisatie groeit kan je doorstoten naar andere verantwoordelijkheden.’

Frederik: ‘Als ondernemer ben ik sterk gegroeid.’
‘Ik doe algemene elektriciteitswerken en camerabewaking. We verhuren ook mobiele camera’s’, zegt Frederik Mampaert van FreMa Technics bv, die sinds 2018 lid is van BNI De Muur. ‘Binnen BNI doen we uiteraard zaken, maar het blijft plezant en vooral amicaal. Voor mij is het belangrijk dat we steun bij elkaar kunnen vinden. Je ontmoet ook mensen die je anders nooit zou leren kennen.’ Door deel te nemen aan de pitch – waarbij leden op regelmatige basis hun werking toelichten – heeft Frederik als persoon een sterke groei doorgemaakt. ‘Ik praat een heel stuk vlotter voor een groep en ik denk ook veel meer na hoe ik mijn business moet voorstellen en verkopen. Als ondernemer ben ik sterk gegroeid.’

‘Ondernemen in Geraardsbergen betekent voor mij dat ik mijn persoonlijk netwerk gevoelig kan versterken om de uitdagingen die ik op mijn pad tegenkom zo goed mogelijk aan te pakken. Als ondernemer heb ik me vrij succesvol door de coronaperiode geworsteld. De stijgende energieprijzen is de volgende te nemen hindernis. Maar met een goed uitgebouwd netwerk verloopt alles vlotter’, besluit Frederik.

Contact
BNI De Muur vergadert iedere woensdagochtend in businesscenter Travoo in de Adamstraat te Geraardsbergen. Donderdag 5 mei is er een avondevent. Ondernemers die wensen kennis te maken, zijn uiteraard welkom. Inschrijven kan via: LT@demuur.BNI-Vlaams-Brabant.be
Ben je geïnteresseerd in de werking, dan kan je altijd contact opnemen via: https://bnidemuur.be

Julien Borremans

 

X