Reizende tentoonstelling ‘Verzet in Europa’ in ontmoetingscentrum Strijpen

De Oud-strijders en Veteranenvereniging N.S.B. Groot-Zottegem in samenwerking met het War Heritage lnstitute

De tentoonstelling staat eveneens in het teken van vrijheid, democratie, gelijkheid en het respect voor de menselijke waardigheid. In 51 panelen herleven de heldendaden van deze mannen en vrouwen in 21 bezette landen. De tentoonstelling loopt van 02 tot 13 mei 2022 vanaf 10u tot 16u in het Ontmoeting Centrum “De Volander” te Strijpen, Sint-Andriessteenweg 136, 9620 Zottegem. De inkom bedraagt 2€

De War Heritage lnstitute (WHI) tentoonstelling ‘Verzet in Europa’ evoceert de acties van de verschillende verzetsbewegingen in 21 Europese landen die te maken hadden met een opkomend fascisme en daarbij aanleunende ideologieën (het nazisme, het franquisme, het salazarisme, enz) voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De waarden die al deze verzetshelden deelden, vormden de basis van de Europese Unie.

 

“The Carpetbaggers”

Dropzone Velzeke 11 mei

11 mei 1944 een zware bommenwerper boven Zottegem met een geheime missie!
1 0 mei 1944 om 19: 15hr meldt BBC Radio: Message pour Théophile : « Le faisan est bien faisandé ». Een boodschap voor de Weerstand uit de Verzet zone III. Op 11 mei om 03u heeft Velzeke rendez-vous met de geschiedenis.

parasutte containers met voornamelijk wapens