Auto op tractorsluis in Brakel

Is de signalisatie ondermaats?

Deze ochtend reed zich in de mist opnieuw een voertuig vast op de recent aangebrachte tractorsluis langs de Kleistraat in Brakel.  Het is niet het eerste en het zal niet het laatste voertuig zijn dat hier tegen rijdt.

De bestuurder vertelde ons dat de GPS hem deze richting uitstuurde. “ik kwam uit de richting Oudenaarde en werd hier op de Kleiberg (N8) rechts gestuurd.” Momenteel is het een doolhof om door Brakel te rijden met de grote werken aan de Ronsesestraat en het Rond Plein.

We horen vertellen dat het dagelijkse kost is van voertuigen die ineens voor de hindernis staan. In de meeste gevallen probeert men achteruit te rijden maar er werden ook heel wat schade gevallen vastgesteld.

Vraag is of de signalisatie niet moet worden verbeterd.  Zeker bij slechte zichtbaarheid zoals deze ochtend is de signalisatie ondermaats te noemen en gaan er zich nog ongevallen voordoen. Voorlopig blijft het blikschade maar het kan ook erger!

Schepen voor mobiliteit Sabine Hoeckman zegt dat alles is aangeduid volgens de wettelijke regels. De bestuurders moeten de wegcode beter leren. “Vroeger stond er een verbodsbord en toen reed men ook de straat in.”