Eindelijk weer MEGA-fuif in jeugdhuis De Spiraal


Geraardsbergen. Fuiven zonder alcohol, drugs of tabak ofwel ‘verstandig’ fuiven, dat is het hoofddoel van de MEGA-fuif die vrijdag 6 mei werd georganiseerd als afsluiter van het MEGA-lessenpakket voor de zesdeklassers uit Geraardsbergen en Lierde. Na 2 jaren corona-stilte, mocht het eindelijk opnieuw. Heel wat enthousiaste leerlingen hadden overduidelijk ‘knaldrang’ en leefden zich uit op de tonen van een échte dj!  

M.E.G.A. staat voor ‘Mijn Eigen Goede Antwoord’. Lokale politie Geraardsbergen/Lierde is reeds jaren partner van dit succesvol project dat bestaat uit een preventieprogramma voor 12-jarige jongeren in samenwerking met verschillende partners (onderwijs, leerlingenbegeleiding, gezondheidszorg,…). Tijdens het schooljaar krijgen zowel leerlingen als ouders informatie over verschillende veiligheidsthema’s. Zo leren de kinderen omgaan met sociale druk en stress én leren ze ook assertief te reageren op ongewenste voorstellen en risicovolle uitdagingen. Het opzet is jongeren stimuleren om juiste en ‘gezonde’ keuzes te maken voor zichzelf.  

Samen met onze partners willen we kinderen van het zesde basisonderwijs weerbaarder maken tegen invloeden van buitenaf. Opgroeien is in deze tijden niet altijd evident: het internet zorgt vaak voor stress en groepsdruk. Bij de overgang naar het secundair onderwijs krijgen kinderen vaak te maken met dilemma’s. Elke jongere die dankzij dit project leert nadenken over zijn/haar keuzes en uiteindelijk een gezonde beslissing neemt, is een goede zaak” verduidelijkt korpschef Patrice De Mets. 

Knaldrang
Met een spetterende MEGA-fuif als kers op de taart, werden de leerlingen vrijdagavond (06/05 red.) beloond voor hun deelname aan de MEGA-lesjes. De fuif barstte los om 18u30 en eindigde om 21u00 met de bekendmaking van de winnende klas (Go! Centrum) die door loting onder de aanwezige kinderen werd gekozen. Deze klas mag binnenkort een heuse VIP-namiddag beleven in het commissariaat van het Geraardsbergse korps. Dat de kinderen zin hadden om te fuiven, was alvast overduidelijk. In jeugdhuis De Spiraal werd door meer dan 400 enthousiaste kinderen gefeest op de muziek van een échte dj, weliswaar zonder drugs en alcohol, maar wel met heel veel plezier!