Wijngaardbrug terug open op woensdag 25 mei


Geraardsbergen. Als alles volgens planning verloopt, gaat de Wijngaardbrug in het centrum van de Oudenbergstad vanaf woensdag 25 mei terug open. De werken aan de brug over de Dender namen 11 maanden in beslag, dat is drie maanden langer dan gepland.

De Wijngaardbrug en de Begijnhofkaai gingen vanaf maandag 21 juni wegens grote onderhoudswerken aan de brug voor 8 maanden dicht. De Wijngaardbrug ligt over de Dender in het centrum van de stad en verbindt de Wijngaardstraat met de Denderstraat. Aanvankelijk zouden de werken 8 maanden duren, maar die duurden 3 maanden langer dan gedacht.

De 40 jaar oude elektromechanische uitrusting van de brug werd gedemonteerd. De staalstructuur werd onderworpen aan herstellings- en schilderwerken. Na de plaatsing van nieuwe stalen brugdekpanelen werd op het brugdek en de voetpaden een nieuwe slijtlaag aangebracht. Tot slot werden de betonnen heftorens hersteld. Tegelijk werd de nieuwe elektromechanische uitrusting geïnstalleerd en maakten ze de brug klaar voor latere bediening op afstand.

Julien Borremans