Stefaan Premereur vrij onder voorwaarden


Oudenaarde/Grimminge. Stefaan Premereur – de gewezen uitbater van Beauprez Service Residenties – kwam op vrijdag 12 mei vrij onder voorwaarden. Dat heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling beslist. Op donderdag 31 maart kwam Sandra V.d. W. ook al vrij. Sinds de aanhouding op donderdag 3 februari zat het koppel uit Grimminge in voorhechtenis.

Stefaan Premereur is vrij onder voorwaarden. Één van die voorwaarden is dat hij Beauprez Service Residenties en Senior Resort De Kloef niet mag betreden en geen contact met de bewoners mag hebben.

Intussen heeft de Voorzitter van de Ondernemingsrechtbank een advocaat als voorlopig bewindvoerder van de vennootschap Beauprez Service Residenties nv aangesteld. Als voorlopig bewindvoerder neemt de advocaat het beheer en het dagelijks bestuur van de vennootschap over ter vervanging van de bestuursorganen voor een voorlopige termijn van 6 maanden.

Op donderdag 3 februari 2022 zijn de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen samen met de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde en de sociale inspectiediensten binnengevallen in de twee vestigingen met als doel onder andere na te gaan op welke manier de inwoners verzorgd werden en of  de voorwaarden van de vergunning alsook de algemene tewerkstellingsregels werden nageleefd.

Julien Borremans